Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met de tweede plaats hun beste resultaat ooit in de ELE Rally behaald. De gehele wedstrijd vochten vier equipes om de seconden waarna Van Deijne uiteindelijk op slechts twintig seconden van de winst als tweede eindigde.

 

 

In de aanloop naar de wedstrijd worden alle kleine technische mankementen die het team in de voorgaande wedstrijden parten speelden verholpen, waardoor de auto optimaal geprepareerd aan de start staat. Ook het team zelf krijgt een opfrisbeurt. In de week voor de rally trekt men naar Engeland om te trainen onder begeleiding van experts op het gebied van rempunten en bochtensnelheid.

De ELE Rally wordt dit jaar in oktober verreden in plaats van het gebruikelijke weekend eind mei, begin juni. Van herfstweer is echter geen sprake. De wedstrijd wordt verreden onder zonnige omstandigheden waardoor de verschillen met een ‘normale’ ELE Rally klein zijn. De onverharde paden zijn echter verraderlijk, vooral onder de bomen zijn sommige stukken nog erg modderig.

In de eerste boucle is Van Deijne nog iets te afwachtend. Vooral op Wintelre, de beruchte proef die voor twee-derde uit onverharde wegen bestaat, laat hij tijd liggen. Later blijkt dat een van de voorrijauto’s een chicane omver heeft gereden waardoor zijn concurrenten sneller door kunnen. Van Deijne sluit die eerste boucle twintig seconden achter de leider af.

 

 

Van Deijne laat groei zien door in de tweede doortocht op Wintelre de snelste tijd te noteren. Op de andere proeven eindigen de eerste vier deelnemers soms binnen een seconde van elkaar. Van Deijne knabbelt soms wat van de achterstand weg maar blijft rond de zeventien seconden steken. Uiteindelijk accepteert hij dat de overwinning er niet meer in zit maar kan hij dik tevreden met de tweede plaats een mooie show opvoeren voor de vele fans op de laatste publieksvriendelijke proef op het industrieterrein van Son.

Voor de volgende wedstrijd van het kampioenschap trekt het team terug naar het oosten van het land als op 31 oktober de Twente Rally wordt verreden rondom Hengelo. Deze wedstrijd staat bekend om het ‘snijden’. In tegenstelling tot de meeste Nederlandse wedstrijden mogen de bochten hier aangesneden worden waardoor er veel rommel uit de berm op de wegen terecht komt wat voor verraderlijke omstandigheden zorgt.

Kevin van Deijne zei:
“We zijn heel tevreden met deze tweede plaats. Dit is ons beste resultaat ooit in de ELE Rally. Fantastisch ook dat we een scratch hebben gereden op Wintelre, een van de mooiste en zwaarste proeven van Nederland. Sowieso hebben we veel goede tijden neergezet en zaten we er de hele wedstrijd kort bij.”

Uitslag ELE Rally, Son, 9-10-2021

 1. de Jong/B. Degandt – Hyundai i20 R5; 1:20.25,9
 2. van Deijne/H. Verschuuren – Skoda Fabia R5; +21,8
 3. van den Heuvel/J. Dockx – VW Polo R5; +47,8
 4. Kobus/M. Nortier – Skoda Fabia R5; +58,9
 5. Parren/F. Stultiens – Mitsubishi Lancer Evo X; +4.35,5
 6. van den Brink/A. Hulzebos – Mitsubishi Lancer Evo IX; +4.58,4
 7. den Braber/J. Ruiter – Hyundai i20 R5; +4.58,5
 8. Smits/C. van Waardenburg – Mitsubishi Lancer Evo X; +5.19,2
 9. van Iersel/C. van der Rijssen – Hyundai i20 R5; +6.48,3
 10. Vossen/L. Bouman-Dautzenberg – Ford Fiesta R5; +7.30,1

Kalender Open Nederlands Kampioenschap

 1. GTC Rally, Achtmaal 10-7-2021            3e plaats
 2. Vechtdalrally, Hardenberg 28-8-2021            3e plaats
 3. Hellendoornrally, Hellendoorn 18-9-2021            5e plaats
 4. ELE Rally, Son 9-10-2021            2e plaats
 5. Twente Rally, Hengelo                 31-10-2021
 6. Achterhoek Rally, Eibergen 20-11-2021
 7. Drenthe Rally, Assen (TT Circuit) 27-11-2021

Over het team

Kevin Deijne – rijder

Geboortedatum:            10-10-1989

Woonplaats:                     Zeeland (N-B.)

Hein Verschuuren – navigator

Geboortedatum:            25-4-1976

Woonplaats:                     Geldrop (N-B)

Auto

Skoda Fabia R5

Vierwielaandrijving

280 PK