Op 24 en 25 mei, zal de 55e editie van de ELE Rally worden verreden. Daar liggen 186 wedstrijdkilometers te wachten op de deelnemers. Onder hen ook Antoine van Ballegooijen, die daar samen met zijn navigator Johan Findhammer, de Mitsubishi Lancer Evo X van het Rookie Rally Team Brabant de sporen zal gaan geven.

De twee voorgaande wedstrijden waarin de mannen acte de présence gaven, gaven niet het resultaat waarop men had gehoopt. In deze ELE Rally hoopt het team echter het tij te kunnen keren. “Deze wedstrijd is onze thuiswedstrijd,” vertelt Antoine. “Hier hopen we wel te kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. Hoewel de klassementsproeven ieder jaar enigszins worden gewijzigd kennen we een flink deel van de proeven al uit voorgaande jaren. Hopelijk werkt dat in ons voordeel, hoewel we niet de enige streekrijders zijn.”

De afgelopen twee jaren moest het team helaas forfait geven. In de twee jaren daarvoor wisten Antoine en Johan in hun klasse de winst naar zich toe te trekken. “Hopelijk kunnen we dat dit jaar weer doen, de competitie is echter niet mals. Er zijn een aantal deelnemers in eenzelfde auto als de onze die ook flink gas kunnen geven.” Het team mag van de organisatie startnummer 12 op de auto plakken. “We starten daarmee direct achter de auto’s uit de R5 categorie, de koningsklasse in de Nederlandse rallysport. Desondanks denken we dat een plaats in de top-10 van het algemeen klassement mogelijk is.”

De afgelopen jaren reed het team in de veel geprezen zwart/gouden livery met rode en groene accenten. Die livery is inmiddels van de auto gehaald laat Antoine weten. “De auto is in de werkplaats weer helemaal nagekeken en staat er weer in tiptop conditie bij. Tegelijkertijd is de auto helemaal kaal gemaakt zodat de komende dagen de nieuwe kleuren geplakt kunnen worden.”

Op het serviceterrein, dat gesitueerd is op het terrein van transbedrijf De Rooy in Son, zal het Rookie Rally Team Brabant niet alleen plaats bieden aan de eigen Mitsubishi. Ook het team van Stevens Rallysport, het Garantfloors Rallyteam en de Opel Corsa van Niels van de Warrenburg, die als X-auto diverse sponsoren en VIP’s kennis met de rallysport zal laten maken, vinden hier hun onderdak.

De komende editie van de ELE Rally telt 17 klassementsproeven. De eerste deelnemer zal om 19:00u over het startpodium in het centrum van Son rijden en om 19:36u van start gaan op de eerste klassementsproef. Die avond zullen er daarna nog vijf volgen. De wedstrijd wordt op zaterdagmiddag om 13:04u vervolgd op de zevende klassementsproef. De eerste deelnemer wordt dan om 22:07u op het finishpodium terugverwacht.

Foto: Edwin Hengelman & RallyNieuws