Het is een tijdje stil geweest rondom het Rookie Rally Team, maar met ingang van het rallyseizoen 2019 komt hier verandering in. Het team rondom rijder Antoine van Ballegooijen keert namelijk terug in de Nederlandse rallysport, opnieuw met de zeer fraai uitgedoste Mitsubishi Lancer Evo X. In de komende Zuiderzeerally zal het team haar opwachting maken.

Helemaal uit beeld is het team nooit geweest. In 2018 namen rijder Antoine van Ballegooijen en navigator Johan Findhammer deel aan een tweetal Belgische wedstrijden en in eigen land aan de Twente Rally. In deze wedstrijd moest het tweetal echter de strijd in de veertiende klassementsproef noodgedwongen staken. Tot dat moment liet Antoine zien het rijden zeker niet verleerd te zijn. Een vierde plaats, direct achter de top drie uit de R5 klasse, de koningsklasse van de Nederlandse autosport, was hun deel. Een uitstekende prestatie, mede gezien het ontbreken van wedstrijdritme.

In het seizoen 2019 wil het team weer van zich doen spreken. “We willen dit seizoen in principe weer alle wedstrijden van het Nederlands kampioenschap gaan rijden,” aldus Antoine van Ballegooijen. “Ik heb noodgedwongen enige rust moeten inbouwen de afgelopen twee jaar. Mijn fysieke gesteldheid liet het niet toe om te kunnen rijden.”

Tijdens de Circuit Short Rally, de seizoensopener van het Nederlandse rallyseizoen, wisten Antoine en Johan de vierde plaats te behalen. Daarbij moesten ze twee R5 auto’s en een andere Mitsubishi voor zich dulden. “Deze wedstrijd hebben als test gebruikt om te kijken hoe de auto zich zou gaan houden en voor ons zelf als opwarmertje voor het komende seizoen.”

Na deze test op het Circuit Park Zandvoort, de locatie van de Circuit Short Rally, is de auto in de werkplaats weer helemaal nagekeken. “De auto en wijzelf natuurlijk, zijn er weer helemaal klaar voor,” zegt Antoine. “We hebben er weer zin in.”

De Zuiderzeerally was de afgelopen jaren een eendaags evenement. Dit jaar gaat de strijd, net als jaren geleden, weer over twee dagen. Op vrijdagavond worden de eerste vier, van de in totaal 18 klassementsproeven, verreden. De eerste deelnemer gaat in Marknesse om 21:24u van start in de strijd tegen de klok die 166 wedstrijd kilometers duurt. Op zaterdagavond rond 22:20u wordt de eerste deelnemer aan de finish verwacht.