De komende Visual Art Rally, verreden op 13 april op de wegen rondom Barneveld, staat op de kalender van Rookie Rally Team Brabant. Rijder Antoine van Ballegooijen en zijn navigator Johan Findhammer zullen de Mitsubishi Lancer Evo X dan weer flink de sporen gaan geven.

Tijdens de afgelopen Zuiderzeerally was een schakelkabel de oorzaak van het uitvallen. In de werkplaats is de inmiddels oude dame weer helemaal nagekeken en zijn de puntjes op de ‘i’ gezet. “Terug in de werkplaats hebben we direct die schakelkabel vervangen en hebben we nog wat andere puntjes ontdekt waar we aandacht aan moesten besteden. Dat is allemaal gelukt en dus staat de Lancer er weer tiptop geprepareerd bij. Het blijft echter een mechanische sport en daarom zijn garanties niet te geven. Wel dat onze monteurs er alles aan gedaan hebben om de auto in een prima conditie te brengen.”

De Visual Art Rally kenmerkt zich door het jaarlijks veranderen van de klassementsproeven. “Dat betekent dat het voor iedereen iedere keer weer nieuw is,” zegt Antoine. “Natuurlijk hebben de regionale rijders een voorsprong aangezien zij de omgeving goed kennen, maar ook zij zullen, net als de overige deelnemers, ieder jaar opnieuw de pace note’s moeten maken. Ook dat is weer een uitdaging aangezien je niet de note’s van vorig jaar erbij kan halen om ze verder bij te werken.”

We strijden, samen met de auto’s uit de R5 klasse, in de RC2 categorie. Dat betekent dat wij met onze auto’s niet om de overwinning in deze klasse kunnen strijden; een R5 auto is gewoonweg veel te snel voor een Mitsubishi Lancer of Subaru Impreza in N4 of R4 trim. We richten ons dus op een plek direct achter deze R5 rijders. Een plaats in de top-8 is, als de techniek ons niet in de steek laat, volgens ons haalbaar. We gaan er gewoon voor!”

Tussen het serviceterrein Harselaar nabij Barneveld en het finishpodium bij Nijkerk liggen negen klassementsproeven op de deelnemers te wachten. Hen staan 130 kilometers op snelheid te wachten. De eerste deelnemer zal om 12:04u bij de eerste klassementsproef het gaspedaal indrukken en om 19:14u zal op het finishpodium de winnaar worden gehuldigd.