V8 Racing heeft de rijdersbezetting van haar tweede Chevrolet Camaro GT4.R voor het GT4 Euroseries kampioenschap bevestigd. Oud-kampioen Jelle Beelen en Wolf Nathan gaan in 2018 een gooi doen naar de Pro-AM-titel van het alsmaar groeiende kampioenschap.

 

 

Beelen en Nathan hebben beiden een lange en succesvolle relatie met het team uit Schiedam en die geschiedenis is van levensbelang wil het team ook dit jaar meedoen om de prijzen. “We kennen beide coureurs erg goed. Jelle heeft voor ons eerder met de oude Camaro in de GT4 European Series gereden en pakte de titel in 2015 terwijl Wolf een onderdeel is geweest van onze GT Open en 24h Series programma’s. Er is veel vertrouwen tussen ons en dat is cruciaal want we willen natuurlijk vanaf het allereerste moment vooraan mee doen met de nieuwe Camaro GT4.R”, vertelt team-eigenaar Rick Abresch.

Het tekenen van Beelen en Nathan betekent dat V8 Racing twee ijzers in het vuur heeft als het gaat om de Pro-Am klasse van de GT4 European Series. Eerder warden regerend kampioenen Duncan Huisman en Luc Braams al aangekondigd. “Met deze twee line-ups en de ondersteuning van Pratt&Miller hebben we onszelf de best mogelijke fundering gegeven om te gaan voor de titel in het debuutseizoen van de nieuwe Camaro”, zegt teammanager Francesco Pastorelli. “Al onze coureurs hebben eerder met elkaar gewerkt en samen gaan we hard werken om het uiterste uit onze comeback in het kampioenschap te halen.”

Beide coureurs waren aanwezig bij de officiële GT4 European Series testdag op het Belgische circuit van Zolder en zijn onder de indruk van de nieuwe Amerikaanse musclecar: “De auto is een flinke stap vooruit vergeleken met de auto waarmee ik een paar jaar geleden de titel pakte”, concludeert Beelen. “GM, Pratt&Miller en V8 Racing hebben keihard gewerkt en deze auto is een geweldig wapen om mee te kunnen racen. ”Ook Wolf Nathan was onder de indruk van de nieuwe GT4.R maar ook van het kampioenschap: “Er zijn meer dan veertig auto’s hier, een veld met grote namen en geweldige coureurs dus we zullen op de toppen van onze kunnen moeten presteren. Maar met dit team en deze auto moeten we voorin mee kunnen doen.”

Het GT4 European Series seizoen start op het circuit van Zolder op 7 en 8 April en wordt verreden in het voorprogramma van de Blancpain Sprint Series.

Foto: Chris Schotanus – Essay Produkties