Als voorbereiding op de eerste ronde van het Rotax US Open in New Orleans heeft Rinus van Kalmthout op het circuit van Hahn in Duitsland deelgenomen aan de tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap. Samen met Kay van Berlo domineerde Van Kalmthout in alle drie de heats. Met twee tweede plaatsen en een zege werd de 15-jarige Hoofddorper tweede in het dagklassement. Een nuttige training die aangeeft dat Van Kalmthout klaar is voor de sterke competitie in Amerika.

rvk_hahn_1

Van 21 tot en met 24 april is in New Orleans de seizoensopening van het Rotax Max US Open, het kampioenschap waarin Rinus van Kalmthout afgelopen seizoen opzien baarde met een tweede positie in het eindklassement. Om in de periode van drie weken zonder races toch zijn wedstrijdritme te houden besloot Van Kalmthout als training mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap Rotax Max senioren in Hahn.

Van Kalmthout reed in 2013 voor het laatst op de technische, snelle baan van Circuit Hunsruckring Hahn. Hij werd daar toen Nederlands kampioen bij de junioren. Naar verluidt krijgt dit kartcircuit een andere bestemming en daarmee was dit een mooie gelegenheid om er nog eens een race te rijden. Tijdens de kwalificatie bevestigde de tweede tijd, op slechts 0,025 van de poleposition, dat deze snelle baan Van Kalmthout goed ligt.

In de eerste race reden Van Berlo en Van Kalmthout samen vlot weg van de rest van het veld. Van Kalmthout zat de raceleider de hele race lang op de hielen, maar deze verdedigde sterk en gaf de leiding niet uit handen. De 15-jarige Hoofddorper kwam op 0,075 seconde als tweede over de finish, maar verbeterde met een snelste ronde van 58.695 het baanrecord op Hahn.

De tweede race was vrijwel een kopie van de eerste race. Opnieuw sloegen Van Berlo en Van Kalmthout een gat met de achtervolgers, maar het jonge KNAF Talent kreeg geen kans om zijn concurrent te passeren. Op de finish zat Van Kalmthout op de bumper van zijn voorganger en kwam slechts 0,069 sec. later over de meet.

rvk_hahn_2

In de beginfase van de derde en afsluitende race leek hetzelfde scenario van toepassing. Maar dit keer pakte Van Kalmthout na een paar ronden de leiding en die stond hij niet meer af. Met twee tweede plekken en een zege werd van Kalmthout tweede in het dagklassement en daarmee was zijn doelstelling, een goede generale repetitie voor het US Open, ruimschoots behaald.

Met deze prima voorbereiding kan Rinus van Kalmthout zich met een goed gevoel opmaken voor de eerste ronde van het Rotax US Open, dat van 21 tot en met 24 april op het programma staat. Op het NOLA Motorsports Park in New Orleans wil Van Kalmthout met een goed resultaat een eerste stap zetten om zijn succes van 2015 minimaal te evenaren.

Rinus van Kalmthout wordt dit seizoen gesteund door Jumbo Supermarkten, Ford dealer Ardea Auto, Stern, Total, Goedkoopdrank.nl en Lease Performance.