KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft in het Portugese Portimao tijdens de derde ronde van het Spaanse Formule 4 kampioenschap opnieuw alle drie de races gewonnen. De Nederlander was net als in de vorige ronde op Motorland Aragon continue de snelste rijder op de baan en legde de concurrentie zijn wil op. Halverwege het Spaans Formule 4 kampioenschap heeft de 15-jarige Red Bull Junior inmiddels 55 punten voorsprong op de nummer twee, de Rus Alexander Vartanyan.

Na twee Spaanse circuits was nu de Autódromo Internacional do Algarve in het Portugese Portimao het decor voor de derde ronde in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Onder een strak blauwe hemel liep de temperatuur op het 4.684 meter lange circuit gedurende het weekend op tot maar liefst 38 graden Celsius. Na de ´clean sweep´ op Motorland Aragon waren de Red Bull Junior en zijn team MP Motorsport zeer gemotiveerd om deze uitstekende prestatie een passend vervolg te geven. “Ik voel me echt één met de auto en heb erg veel zin om weer te racen”, was Verschoor vooraf optimistisch.

1468244910-rv_sf4_portimao_2
In de eerste kwalificatie onderstreepte Verschoor zijn uitstekende vorm met de poleposition, de KNAF Talent First-rijder was 0,389 sec. sneller dan de Juho Valtanen. In de eerste race wist Verschoor al snel het verschil te maken, na de eerste doorkomst zette hij de Fin op 1,3 seconde achterstand. Een crash van twee rijders bracht het veld enkele ronden later weer samen achter de safetycar, maar bij de herstart reed de Red Bull Junior net zo makkelijk weer weg bij zijn achtervolgers. Verschoor besloot om zijn banden te sparen door niet echt meer te pushen. Na 14 ronden kwam hij met ruim een seconde voorsprong op Valtanen als winnaar over de finish. Door deze zege mocht Verschoor ook de tweede race vanaf de beste startpositie beginnen. Onder vrijwel dezelfde condities en opnieuw zonder echt te hoeven pushen won de 15-jarige coureur ook deze race, ruim drie seconden voor de Rus Vartanyan.

Een tweede kwalificatiesessie bepaalde de startopstelling voor de derde en afsluitende race van het weekend. Dit keer kwam Verschoor veertien duizendste van een seconde tekort voor de pole, zodat hij laatste race vanaf de tweede startplek moest aanvangen. Deze race stond de Red Bull Formule 4-bolide op nieuw rubber en in de wetenschap dat hij voluit kon gaan, pakte Verschoor direct na de start de leiding in de race. Gedurende de 15 ronden durende race bouwde het KNAF-talent zijn voorsprong verder uit. Met een voorsprong van ruim zeven seconden schreef hij ook de derde race op zijn naam.

Met zeven overwinningen uit negen races heeft Richard Verschoor inmiddels 167 punten behaald. Daarmee heeft hij 55 punten meer dan nummer twee Alexander Vartanyan. Met nog drie evenementen en dus negen races in de Spaans Formule 4 te gaan zijn Verschoor en zijn team MP Motorsport zeer tevreden, al is het kampioenschap natuurlijk nog allerminst beslist. “Maar het is heerlijk om continue de snelste rijder op de baan te zijn”, is de Red Bull Junior blij met zijn sterke optreden in het Spaans Formule 4 kampioenschap.

Over twee weken mag Richard Verschoor opnieuw achter het stuur van zijn Formule 4 plaatsnemen. Op de Moscow Raceway staat de vierde ronde van het SMP Formula 4 NEZ  op het programma en de KNAF Talent First-coureur is er op gebrand om ook in Rusland voor de zeges te strijden.