Het was een zwaar weekend voor Sebastiaan Bleekemolen bij het American Fan Fest in het Duitse Hockenheim. De coureur van Team Bleekemolen kwam zowel uit in de NASCAR Whelen Euro Series als in de Renault Clio Cup Central Europe. Het werd een weekend met twee gezichten. In de NASCAR viel Sebastiaan in beide races uit, maar in de Clio Cup noteerde hij een tweede en een derde plaats. Voor het kampioenschap veranderde er niet zo veel, de achterstand is nagenoeg hetzelfde gebleven ten opzichte van klassementsleider Tomas Pekar. Michael Bleekemolen kende in de NASCAR een minder rooskleurig weekend, maar stond uiteindelijk toch twee keer op het podium bij de Legends.

 

 

Dat de combinatie tussen de NASCAR en de Clio Cup een zware beproeving zou worden, merkte Sebastiaan Bleekemolen op vrijdag. In zes sessies zat hij maar liefst 3 uur achter het stuur. “Dat voelde ik ‘s avonds wel in mijn armen en nek, maar ik heb zeker genoten van dit dubbele programma. Dat mag van mij wel vaker voorkomen. De overstap tussen beide auto’s is relatief makkelijk, omdat het verschil zo groot is. Het enige dat lastig is, is het onthouden van de rempunten. Die zitten redelijk dicht bij elkaar en een meter te laat, kan zo maar betekenen dat je van de baan vliegt.”

 

 

Over zijn prestaties was Sebastiaan gemengd tevreden. “In de NASCAR had ik de snelheid wel, maar had ik in de kwalificatie last van verkeer. In de eerste race maakte ik een foutje en kreeg ik een drive through-penalty. Op het moment dat ik de pits in wilde gaan, spinde er iemand voor me en die raakte ik. Daardoor was mijn race over. Ook op zondag was ik voortijdig klaar. Ik had een gevecht met Jacques Villeneuve, hij hield me een beetje op en bij een inhaalpoging belandde ik in de grindbak.”

 

 

“In de Clio Cup ging het wel aardig. Zaterdag was ik derde en zondag tweede. In de eerste race duwde Pekar me om in het stadion. Een actie die zeker een drive through waard was geweest, maar hij speelde het slim, ging van het gas af en gaf me mijn positie terug. Hierdoor kreeg hij alleen een waarschuwing. Op zondag was ik de enige coureur zonder nieuwe banden. Ik had een setje gebruikte banden van vier ronden oud uit de kwalificatie, startte van pole position, maar het was hem net niet. Ik heb lange tijd op de tweede plaats gereden en daar ook gefinisht. Als je naar het klassement kijkt, ben ik er niets mee opgeschoten, Pekar is zelfs iets uitgelopen. We hebben nog één weekend in Zolder te gaan, daar weet je het nooit en kan van alles gebeuren.”

 

 

Michael Bleekemolen noemde het NASCAR-weekend in Hockenheim er eentje om snel te vergeten. “Ik heb zo veel ellende gehad, terwijl het de laatste tijd toch beter ging. Op zondag hebben we alle kogels vervangen, omdat we overal speling hadden waardoor alles begon te trillen. Tijdens de laatste race had Sebastiaan wel een goede auto en toen ging het al beter. Ik ben toch nog tweede en derde bij de legends geworden, maar dat komt vooral omdat veel anderen zichzelf hadden geëlimineerd.”