Tijmen van der Helm is op het circuit van Imola tijdens de tweede ronde van de Formule Renault Eurocup blijven steken op een twaalfde en negende positie. Het 16-jarige TeamNL-talent kreeg in Italië geen loon naar werken want in beide races toonde Van der Helm zijn strijdlust en wist diverse concurrenten te passeren. “We kregen de set-up van de auto maar niet voor elkaar waardoor we snelheid misten. Pas in de tweede wedstrijd ging het beter, maar een negende plaats is niet waar je het voor doet. Dit soort weekenden horen er helaas ook bij”, aldus de teleurgestelde rijder van FA Racing, die met zijn negende plaats twee punten voor het kampioenschap mee naar huis mocht nemen.

Na de openingsronde op Monza was de Formule Renault Eurocup voor ronde twee opnieuw te gast in Italië. Dit keer was het circuit van Imola het strijdtoneel voor de twintig jonge talenten. TeamNL-rijder Tijmen van der Helm had bij zijn debuut in de klasse met een vierde plaats al bijna een podium gescoord en daar hoopte de 16-jarige inwoner van Den Hoorn op Imola uiteraard een mooi vervolg aan te geven.

In de Formule Renault Eurocup, waarin de onderlinge verschillen zeer klein zijn, is een goede set-up van de auto essentieel om voorin mee te kunnen strijden. Na de vrije trainingen was echter duidelijk dat FA Racing, het team waar Van der Helm voor uitkomt, moeite had om de juiste afstelling voor het circuit van Imola te vinden. Een kapotte motor en problemen met de versnellingsbak deden daar ook geen goed aan. Zowel de Nederlander als zijn teamgenoot konden zich niet losmaken uit het middenveld en dit resulteerde voor Van der Helm in de kwalificatie in een 15de startpositie voor race één. De TeamNL-rijder toonde in de wedstrijd echter zijn strijdlust, maakte geen fouten en wist mede daardoor toch een paar plaatsen winst te boeken. Vanaf de 15de positie schoof Van der Helm bij de start meteen een plaatsje op, om later bij een herstart na een safetycar-periode zeer alert nog een tegenstander te passeren en na weer een plekje winst als twaalfde te worden afgevlagd.

In de tweede kwalificatie wist Van der Helm het gaatje naar de poleposition te verkleinen tot 0,8 seconden, maar dit bracht de FA Racing-piloot toch niet verder dan een 14de startplaats voor de tweede race van het weekend. Bij de start had Van der Helm meteen een plekje te pakken om direct door te stoten naar plek twaalf. Van der Helm zat daarna in een mooi groepje en wist door wat inhaalacties en goed te profiteren van fouten van rijders voor hem nog twee posities winst te boeken. Met nog twee ronden te gaan was Van der Helm ook zijn FA Racing-teamgenoot te snel af en legde zo beslag op plaats negen, goed voor twee punten in het kampioenschap.

“We hebben van alles veranderd en alles geprobeerd, maar kregen de set-up niet goed voor elkaar waardoor we snelheid misten. Na weer wat aanpassingen ging het in de tweede race redelijk. Maar meer dan een negende plaats zat er niet in. Jammer, want het rijden zelf ging goed. Dit soort weekenden dat het allemaal niet meezit horen er ook bij. Volgende keer moet het beter”, keek een teleurgestelde maar strijdbare Van der Helm alweer vooruit.

Naast Van der Helm is Joey Alders de tweede Nederlander in de Formule Renault Eurocup. De 20-jarige inwoner van Anna Paulowna had in de eerste kwalificatie technische problemen en moest daardoor van de 20ste en laatste positie starten. Door een aantal rijders te passeren en te profiteren van fouten van anderen wist de voor MP Motorsport uitkomende Alders op te klimmen naar plek dertien. In race twee moest Alders vanaf plek 17 aan de race beginnen, rukte op naar plek dertien, maar maakte vervolgens een uitstapje door het grind waardoor hij als 17de de finish passeerde.