Op het belangrijkste Dakar evenement van Europa is de grootste Dakar held aller tijden aanwezig. Stéphane Peterhansel zal met de PEUGEOT 2008 DKR, waarmee hij begin 2016 won, aanwezig zijn op de Dakar PreProloog in Valkenswaard op zondag 30 oktober. 

01-twaalfvoudig-dakar-winnaar-stephane-peterhansel-komt-naar-valkenswaard

 Niemand anders is zo succesvol als Stéphane Peterhansel, die de Dakar Rally inmiddels al twaalf keer op zijn naam schreef. De laatste keer deed hij dat de afgelopen editie, met de PEUGEOT 2008 DKR. Speciaal voor de Nederlandse Dakar fans onderbreekt Peterhansel een belangrijke test van Peugeot in Marokko, in de voorbereiding op de Dakar 2017.

“Wij zijn er trots op dat Stéphane Peterhansel naar Nederland komt”, zegt Ellis Blasé, PR Manager Peugeot Nederland. “Vorig jaar was Peugeot Dakar-rijder Cyril Despres aanwezig en dat was al een groot succes. Dat Peterhansel meteen enthousiast reageerde en zelfs de test van het team met de nieuwe PEUGEOT 3008 DKR onderbreekt om acte de présence te geven in Valkenswaard, is een uniek compliment voor de Nederlandse fans.”

02-twaalfvoudig-dakar-winnaar-stephane-peterhansel-komt-naar-valkenswaard

Stéphane Peterhansel (51) is met twaalf overwinningen de meest succesvolle Dakar coureur ooit. Tussen 1991 en 1998 won hij de rally zes keer op de motor. In 1999 stapte hij over naar de auto’s, waarin hij nog zes keer wist te winnen. Een jaar na de rentree van Peugeot in de Dakar in 2015 wist hij met het gloednieuwe concept de rally te winnen.

De Dakar van 2016 was sowieso een groot succes voor Peugeot, dat negen van de dertien etappes wist te winnen en de gehele rally aan de leiding ging in het klassement, met Sébastien Loeb, Carlos Sainz en uiteindelijk Stéphane Peterhansel als eindwinnaar. Het succes van Peugeot werd vervolgens ook doorgetrokken in de Silk Way Rally dit jaar, waar Cyril Despres zijn eerste grote overwinning op vier wielen behaalde.

In de Dakar 2017 zal Peterhansel er alles aan doen om met de geheel nieuwe PEUGEOT 3008 DKR zijn titel te verdedigen en te prolongeren. En naast Peterhansel zullen ook weer Loeb, Sainz en Despres acte de presence geven in Zuid Amerika.