Maar liefst twaalf Nederlandse coureurs verschijnen aan de start van de Competition102 GT4 European Series-finale op Circuit Park Zandvoort. De seizoensfinale vindt plaats van 7 tot en met 9 oktober tijdens de Finaleraces. Het internationale evenement verwelkomt een gevarieerde line-up van raceseries, met de hoofdrol voor de 27 snelle en indrukwekkende GT4-supercars uit de spectaculaire Competition102 GT4 European Series. De GT4’s zijn op zondag 9 oktober voor alle bezoekers met een paddockkaart van zeer dichtbij te zien bij de speciale Grid Walk.

persbericht-finaleraces2016-pre2-essay4

Twee felle sprintraces van elk 50 minuten, inclusief verplichte pitstop en een ijzersterk startveld van verschillende GT4 racebolides. Dat zijn enkele basis ingrediënten van de wedstrijden van de Competition102 GT4 European Series. De klasse wordt ook wel gezien als het officieuze EK voor sprintraces met GT4 bolides. Dat is ook terug te zien in de 27 auto’s tellende grid, met vrijwel alle top auto’s uit de GT4-racerij van de partij, waaronder racers als de Aston Martin Vantage GT4, Ekris BMW M4 GT4, Porsche Cayman PRO4 GT4, KTM X-Box GT4, Sin R1 en de snelle Maserati GranTurismo MC GT4.

persbericht-finaleraces2016-pre2-essay1

Tijdens de Finaleraces kan het thuispubliek volop juichen voor de Nederlandse deelnemers die zich voor de afsluitende races van de Competition102 European GT4 Series hebben aangemeld. De twee oranje Ekris BMW M4 GT4’s van Racing Team Holland by Ekris Motorsport zullen zeker opvallen in het startveld. De snelle M4 heeft dit seizoen bewezen een geducht strijdwapen te zijn om podiumplaatsen mee te scoren. Het team kent een volledig Nederlandse bezetting, met op de #8 bolide de combinatie Simon Knap en Rob Severs, terwijl de #9 wordt bemand door Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje. Het team heeft het vizier op een belangrijk doel gericht: de zege! In samenwerking met Intercar brengt Racing Team Holland een derde auto aan de start: een BMW M3 GT4 voor Tim Coronel en Pieter-Christiaan van Oranje.

De tegenstand is niet mals. Want naast een armada aan GT4-auto’s, bestuurd door verschillende sterke internationale rijdersduo’s, zullen ook andere Nederlandse rijders zich mengen in de strijd om de winst. Zo brengt het Brookspeed team een Porsche Cayman Clubsport GT4 aan de start voor Luc Braams en Duncan Huisman. Het duo startte het seizoen in een Chevrolet Camaro GT4, maar na een onfortuinlijke brand werd het duo gedwongen om voor een andere GT4-auto te kiezen. Met de snelle Porsche hebben de coureurs echter een prima vervangende bolide gevonden.

Daarnaast zien de bezoekers een vijfde Nederlands duo in actie. Het team van Allied Racing breng namelijk, in samenwerking met Las Moras Racing, een BMW M3 GT4 aan de start voor Liesette Braams en Gaby Uljee. De twee vrouwen maken deel uit van het populaire Racing Diva’s damesteam en hebben ook in de Competition102 GT4 European Series bewezen ‘hun mannetje’ te kunnen staan. Braams en Uljee strijden om de zege in het AM-klassement.

persbericht-finaleraces2016-pre2-essay3

Ook het NMT Racing Team is weer terug op Circuit Park Zandvoort met een BMW M3 GT4 geprepareerd voor Tristan en Yorick Boorsma. De coureurs staan ingeschreven in het AM-klassement en hebben al eerder op het Zandvoortse GT4 podium van de AM-klasse met de champagne mogen spuiten.

Naast de Competition102 GT4 European Series omvat het programma van de Finaleraces ook wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de CityBug Cup, HARC NK 82-90 en de Historic Monoposto Racing serie.

Grid Walk
Bezoekers met een paddockkaart kunnen vlak voor de start van de finalerace van de Competition102 GT4 European Series een bezoek brengen aan de startopstelling en de verschillende GT4 bolides van dichtbij bekijken. De startopstelling vindt vanaf 14.30 uur plaats, voor de hoofdtribune en biedt de gelegenheid om coureurs vlak voor hun race op de grid te spotten en om een handtekening of foto te vragen.

Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar
Kaarten voor de Finaleraces zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) en via de 450 Primera winkels verspreid door Nederland. Racefans kunnen het spektakel op zondag 9 oktober aanschouwen voor slechts € 10,00. Niet alleen hebben zij dan toegang tot het volledige duinterrein aan de buitenzijde van het circuit, maar ook kunnen zij plaats nemen op de overdekte hoofdtribune (reserveren van stoelen is niet mogelijk).

Bezoekers die de actie van dichtbij willen meemaken, kunnen een paddock kaart aanschaffen voor slechts € 20,00. Naast toegang tot de hoofdtribune omvat het ticket ook toegang tot de Paddock Hill Grandstand, toegang tot de paddocks waar de verschillende teams met hun auto’s staan opgesteld en kan men ook een bezoek brengen aan de GT4 Grid Walk, waar de monteurs en coureurs de laatste voorbereidingen treffen. Tevens kunnen bezoekers op vertoon van hun paddock kaart voor zondag, gratis een bezoek brengen aan de kwalificaties en races op zaterdag 8 oktober.

Kinderen gratis de duinen in!
Kinderen tot 12 jaar ontvangen 50% korting op de paddockprijzen, mits onder begeleiding van een volwassene. Voor toegang tot de duinen hebben kinderen tot 12 geen ticket nodig. Zij mogen gratis het spektakel bijwonen, inclusief toegang tot de hoofdtribune.

Een volledig overzicht van toegangskaarten en prijzen, alsmede meer informatie, is te vinden op de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl).
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

persbericht-finaleraces2016-pre2-essay2