Het rallyteam van Toyota GAZOO Racing is tijdens de Rally van Italië (3-6 juni 2021) op zowel de eerste als de tweede plaats geëindigd. Voor Toyota coureur Sébastien Ogier was het zijn derde overwinning in het huidige wereldkampioenschap rallyrijden tot nu toe. Met vijf rally’s achter de rug gaat Toyota GAZOO Racing momenteel aan kop in het algemeen klassement van dit FIA World Rally Championship (WRC).

 

 

Toyota coureur Elfyn Evans finishte in de rally op het Italiaanse eiland Sardinië als tweede. Het was voor Toyota GAZOO Racing de eerste overwinning op Sardinië. De 1-2-overwinning is vooral te danken aan de snelle en betrouwbare prestaties van de Toyota Yaris WRC waarmee Toyota GAZOO Racing aan het wereldkampioenschap meedoet.

IJzersterke ritzege
Sébastien en zijn navigator Julien Ingrassia wisten hun voorsprong van de tweede dag van de rally veilig te stellen door een dag later hun vierde overall rallyoverwinning op Sardinië te behalen en hun eerste sinds 2015. Elfyn Evans en bijrijder Scott Martin begonnen de laatste dag van de rally met een ijzersterke ritzege. In de slotetappe werd het duo afgeremd doordat er water in de auto was gekomen maar door de eerder opgebouwde buffer was een tweede eindpositie al veiliggesteld.

 

 

Bonuspunten
Met twee bonuspunten voor de op drie na snelste tijd in de Power Stage, leidt Sébastien Ogier het kampioenschap nu met 11 punten voorsprong op zijn medecoureur Elfyn Evans, die op zijn beurt 18 punten voorsprong heeft op de coureur op de derde plaats. Op de vijfde en zesde plaats in het rijdersklassement staan de Yaris WRC van respectievelijk Toyota coureurs Takamoto Katsuta en Kalle Rovanperä.

Toyota aan kop
Door de 1-2-overwinning op Sardinië gaat Toyota GAZOO Racing momenteel aan kop in het fabrikantenklassement. De voorsprong op de nummer twee bedraagt 49 punten. De volgende WRC-rally is die van Kenia van 24 tot en met 27 juni a.s. Dit is de zesde rally van het kampioenschap dat in totaal uit twaalf rally’s bestaat.

 

 

Gepassioneerde fans
Akio Toyoda, Team Founder: “Ik ben ontzettend trots op ons rallyteam dat voor het eerst op het prachtige eiland Sardinië gewonnen heeft. Eindelijk konden we genieten van de traditie om van het podium in de zee te springen. En door de 1-2-overwinning smaakte het zoute zeewater des te beter, gefeliciteerd! Mijn dank gaat vooral uit naar Seb, Julien, Elfyn en Scott die dit mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk naar onze gepassioneerde fans. Hun voortdurende support waardeer ik ten zeerste. De volgende stop is Kenia, wat voor ons een compleet nieuw rallyavontuur zal zijn.”