Toyota GAZOO Racing is de winnaar van de Rally van Duitsland (16-19 augustus jl.). De Toyota Yaris WRC van coureur Ott Tänak finishte als eerste. Toyota coureur Esapekka Lappi belandde na de rally op asfalt op de derde plaats. Een dubbele podiumplaats voor Toyota dus.

Voor de Toyota Yaris WRC was het dit rallyseizoen de eerste winst op asfalt. Door de goede resultaten in de Rally van Duitsland klimt Toyota GAZOO Racing op naar de tweede plaats in het algemeen klassement van het World Rally Championship (WRC) 2018. De afstand tot de nummer één bedraagt slechts 13 punten.

Bijna volledige race aan kop
Toyota coureur Tänak ging bijna tijdens de volledige race aan kop. Hij begon met een comfortabele voorsprong van 43,7 seconden aan de laatste dag van de rally. De Estse coureur won de laatste etappe – de zogeheten Power Stage – en benaderde op slechts 0,1 seconde zijn snelste tijd tijdens de Rally van Finland van eind juli. Ook toen werd het rallytalent eerste en behaalde Toyota GAZOO Racing een dubbele podiumplaats.

Derde winst
Voor Tänak en zijn navigator Martin Järveoja was de winst in Duitsland de derde sinds het talentvolle duo voor Toyota racet. “Dit was wel de zwaarste overwinning”, vertelt de coureur. “Het gevecht aan de top was spannend en ik moest tot het uiterste gaan. Ik ben blij voor het hele team. We hebben goed gepresteerd en zijn opgeklommen in het kampioenschap. Mijn focus ligt nu op de Rally van Turkije waarvoor ik mij zo goed mogelijk ga voorbereiden.”

De Rally van Turkije – de tiende ronde uit het WRC – vindt plaats van 13 tot en met 16 september 2018.