Twee spectaculaire races op het circuit van Zolder zorgden ervoor dat de adrenaline bij de coureurs bijna tot het kookpunt kwam. Daarvoor zorgde niet alleen het heerlijke weer op de Omloop van Terlaemen, want ook de strijd in alle divisies was onvoorspelbaar en spannend tot aan de finish. Een mooi weekend waarin zowel de coureurs als het publiek volop heeft genoten.

Prototypes
De uitslag van beide races met equipe Thomas Piessens/Sam Dejonghe in de Norma M20FC als winnaar doet vermoeden dat het makkelijke zeges waren, maar doet geen eer aan de strijd die is geleverd. In de eerste race was het verschil met equipe Brent Verheyen/Ian Gepts in eveneens een Norma op de finish na een gevecht van een uur slechts 0.213 seconde. In de tweede race leken Verheyen en Gepts de race op hun naam te gaan schrijven, maar technische problemen voorkwamen succes. Zo wonnen Piessens en Dejonghe ook deze race en werd de Norma van equipe Olivier Bertels/Cédric Baeten tweede. De Norma LMP3 van Gary Hauser en zijn vrouw Lea Mauer kon zich dit weekend niet in de overall strijd mengen, maar reed beide races wel uit, al was het wel met de nodige problemen.

GT
Roger Grouwels stuurde zijn Nissan GT-R GT3 in beide races als eerste over de finish en dat zag er na de kwalificatie niet naar uit. Een kapotte turbo zorgde ervoor dat hij beide races als laatste in de GT en Prototype klasse moest starten, maar dat maakte hij in beide races helemaal goed met een zege. In de eerste race werd Bart Arendsen in de BMW M6 GT3 tweede en Bob Herber in de Bentley Continental GT3 derde. In de tweede race wisselden Arendsen en Herber van podiumplek.

Supersport 1
In beide races kwam de Senegalees Nagy Kabaz in zijn fraaie Radical RXC Spider als eerste over de finish, maar tijdstraffen wierpen hem in beide races terug naar de derde podiumplek. Michael De Keersmaecker won de eerste race in zijn Audi RS3 LMS TCR, maar viel helaas uit in de tweede race. Dennis de Borst werd de eerste race tweede en won de tweede race. Henk Tappel had dit weekend veel pech in kwalificatie en race 1, maar de tweede positie in de tweede race toverde toch een brede lach op zijn gezicht.

Supersport 2
De winnaar van de eerste race in de Supersport 2 werd Laurens de Wit in de door het Technova College ondersteunde Cupra TCR. In de tweede race bleken de successeconden een te grote drempel voor een dubbelzege, Pieter Denys bracht zijn Ligier JS2 ruim zes seconden eerder over de finish. Tony Verhulst werd in zijn Honda Civic TCR tweede in de eerste race en derde in de tweede race. Frank Broersen werd in de eerste race derde in zijn BMW M4 GT4.

Sport
De strijd tussen de Zilhouettes en de Peugeot RCZ Cup van de Belgische equipe Chris Voet/Bart van den Broeck werd dit keer uitgebreid met de BMW M2 40 van vader Axel en zoon Mex Jansen. De eerste race werd gewonnen door Mark Jobst in de Zilhouette met Jan Berry Drenth in een zelfde auto op de tweede plek en de derde positie voor Mex Jansen. In de tweede race waren de Belgen het sterkste, met vader en zoon Jansen op de tweede positie en Jobst op de derde plek.

Alles wat er in de verschillende divisies is gebeurd tijdens de Zolder Superprix is te lezen via onderstaande verslagen.