Afgelopen zaterdag was er een test mogelijkheid voor ACNN rijders op Racepark Meppen. Komende zondag 16 september wordt de voorlaatste race gereden van het ACNN seizoen op het uitdagende circuit net over de grens in het Duitse Meppen. Een uitdagend circuit is het zeker heel veel ACNN coureurs hebben een dubbel gevoel bij het racen op het korte bochtige circuit. Aan één kant is het een gevoel kort en bochtig moeilijk passeren, aan de andere kant vinden veel coureurs het circuit voor mannen met ballen. De conditie van de coureur speelt een hele belangrijke rol. Het is echt werken op dit circuit met weinig of geen rust momenten. Een uitspraak  van Gerald Lekkerkerker  (Ooperon/Peugeot206GTI coureur) “Op dit circuit moet je gewoon één keer per jaar een race rijden, dit is zon aparte ervaring niet te beschrijven”.

 

 

Het beloven spannende races te worden waarbij in de diverse cup het kampioenschap nog niet is beslist. Dit is ook de reden dat de koplopers in de Ooperon cup van de test mogelijkheid gebruik maakten om de laatste tienden van secondes te vinden. Sjoerd Stiksma (tweede in de tussenstand) gebruikte de dag om zelf het goede ritme te vinden en de afstelling van de auto optimaal te maken. Teun Miedema van INTERCAR veranderde in overleg met Sjoerd de afstellingen van de auto om komend weekend optimaal aan de start te komen. De leider in de tussenstand en regerend kampioen Dimitri van der Spek werkte een strak middag programma af, terwijl de derde in de tussenstand het team Auke Wiegers en Daniel Meendering direct na aanvang van de training geconfronteerd werden met een koel probleem hetgeen veel nuttige trainings tijd kosten.

 

 

Racepark Meppen is een circuit uitstekend geschikt voor de PTC/CITYBUG cup. Het waren Rody Kuiper tweede in de tussenstand die samen met teamgenoot Jacco Smit de hele dag benutten om de juiste lijnen te vinden. De koploper in deze cup Rianne Bergman is al een week eerder op het Racepark gesignaleerd om optimaal aan de start te verschijnen. Roy Haak die op Zandvoort bij de laatste race de aansluiting met kop gevonden lijkt te hebben benutte deze testdag om ook volgende week een serieuze poging te doen op het podium plaats te nemen.

 

 

De trainingen beginnen op zondag 16 september om 09.00 uur de eerst wedstrijd start om 12.15 uur. De toegang en parkeren is gratis. Voor verdere informatie www.acnn.nl

Foto’s: Henk Hali