TOPCAR Sport heeft voor het eerst de TCE-divisie bij de Hankook 24H DUBAI gewonnen. Het succes na een strijd met TCE-teamtitelverdediger Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing gedurende de hele race betekent voor TOPCAR Sport de tweede TCE-divisiezege in de 24H SERIES powered by Hankook.

De TOPCAR Sport CUPRA TCR (#131, Fabian Danz / Adrian Spescha / Patrick Sing / Ronny Jost / Benjamin Leuchter) nam na iets minder dan acht uur in de race de algehele leiding in de TCE-divisie over en ondanks dat de auto in de nacht eenmaal langs de baan tot stilstand kwam, bleef het team daarna vrijwel constant aan de leiding. Het Zwitserse team, in 2019 winnaar van de  Hankook 24H BARCELONA, reed op weg naar de overwinning in totaal 543 ronden op het 5,39 kilometer lange Dubai Autodrome.

“Ik ben heel blij dat we deze race gewonnen hebben”, zei Fabian Danz tegen Ian Salvestrin van Radiolemans.com. “Onze auto was perfect, er zit geen krasje op en hij reed uitstekend. Makkelijk is het natuurlijk nooit. In de nacht vraag je je wel eens af waarom je dit eigenlijk allemaal doet, maar het was het zeker waard! Ik ben heel gelukkig!”

Het kampioensteam in het algehele TCE-teamklassement, Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing, begon indrukwekkend aan de titelverdediging met twee van de drie plaatsen op het algehele podium van de TCE-divisie. De Volkswagen Golf GTi TCR met het startnummer 112 (Antti Buri / Kari-Pekka Laaksonen / Gustavo Xavier / Jasmin Preisig / Miklas Born) reed net voor de zusterauto met het nummer 1 (Emil Heyerdahl / Marlon Menden / Jérôme Ogay / Constantin Kletzer) over de eindstreep.

Op vergelijkbare wijze behaalde ook het winnende TCE-team van de race in Dubai van vorig jaar, AC Motorsport, twee top-vijf-klasseringen bij de eerste race van de 24H SERIES, waarin het team twee Audi’s RS 3 LMS inzette. De Audi met het startnummer 188 (Stéphane Perrin / Philippe Thirion / Sebastien Morales / Mathieu Detry) had vanaf het begin goede kansen op een podiumplaats, maar werd uiteindelijk vierde, gevolgd door de zusterauto met het nummer 199 (Thierry Chkondali / Maxwell Hanratty / Thomas Kiefer / Mark Wallenwein / Sebastien Lajoux) en de BBR-CUPRA TCR DSG (#107, Anusorn Asiralertsiri / Chariya Nuya / Kantadhee Kusir / Kantasak Kusiri / Tanart Sathienthirakul). De laatstgenoemde auto viel in het laatste uur op de baan stil, maar had voldoende ronden afgelegd om nog als zesde in de TCR-klasse en als achtste algemeen geklasseerd te worden.

Bij de eerste lange-afstandsrace met de BMW M2 CS Racing behaalde PK Carsport (#208, Bert Longin / Peter Guelinckx / Stienes Longin / Stijn Lowette) ondanks problemen met de brandstoftoevoer en een aanrijding in de nacht nog de achtste plaats in het algemeen klassement van de TCE-divisie en won daarmee de TCX-klasse.

Het team CWS Engineering (#278, Colin White / Jean-Francois Brunot / Adam Hayes) had het hele weekeinde te maken met problemen met de dnamo, de stuurbekrachtiging en oververhitting,  maar ondanks dit malher werd de Ginetta G55 van het Britse team nog tweede in de klasse en zevende in de divisie. Bij de fun-M Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#302, Simon Klemund / James Winslow / John Corbett / George King / Julius Adomavičius) was er sprake van handlingproblemen na een aanrijding, maar het team werd toch nog derde in de klasse.

Ondanks een gebroken aandrijfas met nog drie uur te gaan completeerde de  Zengő Motorsport-CUPRA TCR DSG (#133, Gábor Kismarty-Lechner / Tamás Horváth / Csaba Tóth / Szabolcs Gál / Zoltán Zengő) bij de achtste deelname van het team aan de Hankook 24H DUBAI nog de top tien in de TCE-divisie.

De 24H SERIES powered by Hankook wordt op 26-27 maart op het Autodromo Internazionale del Mugello in Italië voortgezet met de eerste Europese lange-afstandsrace van het seizoen, de Hankook 12H MUGELLO. Van 23-25 april organiseert CREVENTIC voor de vierde keer de Hankook 12H SPA op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps aus. Nadere informatie over de kalender van de 24H SERIES 2021 en kampioenschapsstanden zijn te vinden op 24hseries.com