Tom Coronel heeft afgelopen weekeinde tijdens de Hankook 24H PORTIMAO op het Autodromo Internacional do Algarve voor het eerst sinds maanden weer eens een fysieke race gereden. Samen met zijn teamgenoten eindigde hij met de Comtoyou team Audi Sport-Audi RS 3 LMS als tweede in de klasse. “Geweldig om eindelijk weer eens echt te kunnen racen”, straalde hij. Toch blijft hij ook actief in het simracen, waarbij komende zaterdag het volgende hoogtepunt op het programma staat: de virtuele race op de wereldberoemde Indianapolis Motor Speedway als onderdeel van de ‘triple crown’ in het kader van de Legends’ Trophy van het platform The Race. “Dat is ook weer iets heel gaafs waar ik naar uitkijk”, zegt Coronel.

 

 

Er is geen speciale beker voor, je krijgt er geen extra prijzengeld mee, maar het prestige is enorm: de Indy 500, de 24 Uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco vormen de ‘triple crown’ in de autosport, vergelijkbaar met de ‘grand slam’ in het professionele tennis. Slechts één coureur slaagde er tot nu toe in om de drie beroemde evenementen op zijn naam te schrijven: De Brit Graham Hill won de Indy 500 in 1966, de 24 Uur van Le Mans in 1972 en de Grand Prix van Monaco maar liefst vijf keer, in 1963, 1964, 1965, 1968 en 1969. Van tweevoudig F1-wereldkampioen Fernando Alonso is bekend dat hij zijn zinnen erop heeft gezet, de tweede winnaar van de ‘triple crown’ te worden. Hij heeft al overwinningen in Monaco en Le Mans op zijn naam staan. Juan-Pablo Montoya won in Monaco en Indianapolis, maar bij de Colombiaan ontbreekt Le Mans nog op de erelijst.

 

 

Tom Coronel weet dat hij de ‘triple crown’ niet meer gaat halen: “Ik heb in de Formule 3 in Monaco gereden en een aantal keren de 24 Uur van Le Mans. Dat is in ieder geval al iets”, lacht hij. “Maar het is wel heel gaaf om in ieder geval virtueel die drie grote klassieke races te kunnen rijden, en dat met de Brabham BT44 Formule 1-auto uit 1974, zo’n ding met van die enorme vleugels en een grote luchthapper bovenop. Het is heel leuk om te doen, we hebben onderling als rijders veel plezier, maar natuurlijk willen we ook wel graag winnen, we blijven tenslotte coureurs.”

 

 

De al genoemde Fernando Alonso staat na de eerste virtuele races van de ‘triple crown’ op het stratencircuirt van Monaco aan de leiding in de tussenstand, twee punten voor Juan-Pablo Montoya. Drievoudig wereldkampioen toerwagens Andy Priaulx, die net als Alonso een van de races in Monaco won, staat op de derde plaats in het kampioenschap. Tom Coronel bezet de negende plaats. “Hopelijk kan ik komend weekeinde wat hoger komen”, stelt hij. “Het rijden op een ‘oval’ is voor mij natuurlijk wel helemaal nieuw, maar dat maakt het juist spannend!”

 

 

Check the entry list!

New:
Ex-Formula 1 racers Karun Chandhok and Bruno Senna plus X Games star Travis Pastrana are among the new entrants for this weekend’s Indianapolis Motor Speedway round of The Race All-Star Series – Powered by ROKiT Phones.

40 Adrián Fernández
67 Andy Priaulx
10 Dario Franchitti
23 Darren Turner
 David Brabham
68 Emanuele Pirro
1 Emerson Fittipaldi
14 Fernando Alonso
66 Gil de Ferran
3 Hélio Castroneves
63 Jan Magnussen
16 Jason Plato
22 Jenson Button
58 Juan Pablo Montoya
55 Mario Dominguez
25 Max Papis
99 Michel Jourdain Jr
4 Mika Salo
32 Oriol Servia
09 Olivier Panis
11 Petter Solberg
​​​​​​​77 Steve Soper
18 Tiago Monteiro
7 Vitantonio Liuzzi
31 Tom Coronel

 

 

De wedstrijden vinden op zaterdag 20 juni vanaf 18.00 uur plaats en zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van The Race. Tom Coronel zorgt weer voor zijn bekende stream via Twitch.

Volg de race live:
Twitch: https://www.twitch.tv/tomcoronel_eatmydust
Facebook: https://www.facebook.com/Tom.Coronel/
YouTube: https://www.youtube.com/tomcoronelracing

Volg The Race All Star Series live:
ESPN2 – US
Eurosport Facebook, Twitter, YouTube and live in the UK on TV
the-race.com/YouTube