De Nederlandse coureur Tom Coronel, ondermeer Japans kampioen in de Formule 3 en Formule Nippon en winnaar van de Independents’ Trophy in het FIA WTCC, is de meest recente toevoeging aan een veld vol prominente rijders in The Race All Star Series. De serie is een simrace-competitie op het populaire platform rFactor, waarin rijders het tegen elkaar opnemen met de virtuele versie van de legendarische Brabham BT44, ontworpen door Gordon Murray voor het seizoen 1974. “Een geweldige auto een een indrukwekkend rijdersveld”, zegt Tom Coronel, die morgen op de digitale versie van het Autodrome of Portugal voor het eerst in de serie in actie komt. “Ik weet dat ik in het simracen nog een echte rookie ben, maar reken maar dat ik er veel plezier in zal hebben!”

 

 

Formule 1-wereldkampioenen als Emerson Fittipaldi en Jenson Button, Indy 500-winnaars als Dario Franchitti, Juan Pablo Montoya, Gil de Ferran en Helio Castroneves, wereldkampioen rally en wereldkampioen rallycross Petter Solberg, drievoudig wereldkampioen toerwagens Andy Priaulx, vijfvoudig Le Mans-winnaar Emanuele Pirro: de deelnemerslijst voor de komende wedstrijd van The Race All Star Series lijkt wel een ‘who is who’ van de internationale autosport. “Geweldig om van zo’n sterk veld deel te mogen uitmaken”, zegt Tom Coronel.

De Gooise coureur, die de afgelopen 15 jaar al actief was in het FIA World Touring Car Championship en de FIA WTCR World Touring Car Cup, kreeg via landgenoot Rudy van Buren de kans om deel te nemen aan The Race All Star Series. Van Buren was de eerste winnaar van de competitie ‘World’s Fastest Gamer’, een initiatief van Torque E-Sports, tevens de stuwende kracht achter het platform The Race en The Race All Star Series. “Rudy coacht mij bij het simracen en vroeg onlangs of ik het leuk zou vinden om deel te nemen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken”, aldus Coronel.

 

 

Onlangs heeft Coronel thuis in Eemnes een nieuwe, geavanceerde simulator laten plaatsen. “Ik ben analoog opgevoed, maar we leven nu natuurlijk in een digitale wereld, dus ik heb nog wat in te halen”, zegt hij met een glimlach. “Ik heb eigenlijk onlangs pas de fascinatie van het simracen ontdekt, maar mede dankzij mijn partners Simtag en Playseat heb ik nu een simulator die aan alle eisen voldoet. Er zit zelfs een rookmachine in die voor een rookwolk zorgt als ik van de baan raak!”

Coronel heeft een groot bereik via social media, dat zich ook uitstrekt naar zijn virtuele race-activiteiten. Voordat hij binnenkort in de virtuele WTCR-serie start, nam Coronel afgelopen weekeinde al deel aan de eerste digitale TCR European-competitie. Zijn livestream op Twitch (https://www.twitch.tv/tomcoronel_eatmydust) werd daarbij een miljoen keer bekeken. Hij zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat ook mijn deelname aan The Race All Star Series veel aandacht zal krijgen, zeker met al die grote namen in het veld en die geweldige auto’s. Voor wat betreft het resultaat heb ik geen al te grote verwachtingen, want ik moet nog veel leren, maar reken maar dat het lachen wordt!”

 

 

De race vindt op zaterdag 9 mei om 18.00 uur Nederlandse tijd plaats en is live te volgen via the-race.com/YouTube, de Facebook-pagina van Eurosport, Twitter en Youtube. Ook zijn er live-uitzendingen op televisie in Groot-Brittannië en via ESPN2 in de Verenigde Staten. Een 90 minuten durende samenvatting wordt verspreid via 71 kanalen wereldwijd met een bereik van 610 miljoen huishoudens.
Follow me live on:
Twitch: https://www.twitch.tv/tomcoronel_eatmydust
Facebook: https://www.facebook.com/Tom.Coronel/
YouTube: https://www.youtube.com/tomcoronelracing

Follow The Race All Star Series live:
ESPN2 – US
Eurosport Facebook, Twitter, YouTube and live in the UK on TV
the-race.com/YouTube