Tijmen van der Helm zet met MP Motorsport de stap omhoog naar het FIA Formule 3-kampioenschap. Dat betekent dat de 17-jarige coureur uit Den Hoorn komend seizoen in Grand Prix-weekenden zijn talent aan de dag mag leggen.

 

 

Voor zijn derde seizoen in de autosport heeft Van der Helm besloten om terug te keren bij het team uit Westmaas, waarvoor hij in 2019 al deelnam aan het Spaanse F4-kampioenschap. TeamNL-talent Van der Helm blijft daarbij gesteund door de KNAF. Zijn F3-teamgenoten worden Alpine-juniors Victor Martins en Caio Collet, tegen wie Van der Helm vorig seizoen nog streed in de Eurocup Formule Renault. De contracten van Martins en Collet werden afgelopen woensdag al bekendgemaakt.

 

 

“Ik ben heel blij dat ik komend seizoen Formule 3 mag rijden met MP Motorsport”, aldus Van der Helm. “Dit wordt een heel belangrijke stap in mijn carrière. In de Formule 3 komen de allerbeste jonge formuletalenten aan de start – precies de plek waar ik moet laten zien wat ik in mijn mars heb. Daarnaast is het geweldig dat ik straks zo dicht bij de Formule 1 in actie kom. Die auto’s zien en horen gaat iets extra’s aan elk raceweekend toevoegen. Bovendien is het fijn dat ik terug ben op het oude nest. Ik heb goede herinneringen aan mijn jaar met MP in het Spaanse F4-kampioenschap. Als het aan mij ligt, gaan we komend jaar meer goede herinneringen creëren.”

 

 

“Het is fantastisch nieuws dat Tijmen opnieuw bij ons komt rijden”, zegt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Ik kijk ernaar uit om net als in 2019 er weer samen tegenaan te gaan. Met Tijmen, Victor en Caio hebben we een F3-team dat bestaat uit drie zeer snelle en talentvolle rookies, die het seizoen hongerig naar succes zullen beginnen. Ik ben heel benieuwd hoe zij elkaar straks zó gaan opjagen dat ieder van hen het beste uit zichzelf weet te halen. Ik weet één ding zeker: het wordt een prachtig jaar.”

 

 

Van der Helm won in 2017 de Rotax Max Challenge Grand Finals in de Junior-karts, werd tweede in de CIK-FIA Karting Academy Trophy van 2017 en reed vervolgens naar de tiende plaats in het CIK-FIA-wereldkampioenschap van 2018, om in 2019 zijn autosportdebuut te maken. In het Spaanse F4-kampioenschap noteerde hij met MP Motorsport acht podiumplaatsen om daarmee vierde te worden in de eindstand. In 2020 nam het TeamNL-talent deel aan de Toyota Racing Series in Nieuw-Zeeland en de Eurocup Formule Renault. In beide kampioenschappen wist hij opnieuw podiumplaatsen voor zich op te eisen.