KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor leek op Circuit Paul Ricard in het openingsweekend van de Eurocup Formule Renault 2.0 na een fraaie inhaalrace beslag te hebben gelegd op een keurige vijfde plaats. De teleurstelling kwam voor het 17-jarige KTF-talent na afloop toen de rijder van Josef Kaufmann Racing vijf seconden straf kreeg opgelegd en daardoor in de eindrangschikking van race twee terugzakte naar de achtste positie. In de eerste wedstrijd zat het Verschoor ook al niet mee. Na een aanrijding moest de jonge Nederlander al in de eerste ronde opgeven. “De snelheid in race twee was goed, dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd en daar dan maar knallen”, blikte een teleurgestelde Verschoor terug.

 


Het seizoen van de tien ronden en daarmee in totaal twintig races tellende Eurocup Formule Renault 2.0 trapte dit weekend af op het Franse Circuit Paul Ricard. Met 27 jonge talenten kent dit toonaangevende kampioenschap ook dit jaar weer een extreem sterk deelnemersveld. Na vorig jaar zijn debuut in de klasse te hebben gemaakt, heeft KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor dit jaar zijn zinnen gezet op de titel. De voor Josef Kaufmann Racing uitkomende 17-jarige Nederlander was bij de testdagen die in de aanloop naar het wedstrijdseizoen werden gehouden regelmatig in de top drie te vinden en ging dan ook vol zelfvertrouwen de openingsronde van het seizoen in.

Nadat de vrije trainingen op het Zuid-Franse circuit in de regen moesten worden afgewerkt, was het in de kwalificatie droog. Zowel in sessie één als twee zette Verschoor in zijn groep de vijfde tijd op de klokken en moest daarmee in beide races vanaf de negende startpositie vertrekken. Helaas was de op zaterdagmiddag verreden eerste race voor de KTF-rijder van korte duur. Direct na de start leek Verschoor in de eerste bochtencombinaties een paar plaatsen winst te kunnen boeken, maar werd in het gedrang geraakt en moest daardoor met een kapotte voorvleugel de race verder voor gezien houden. “Iemand stuurde in en daar zat ik dus. Daarmee was het meteen over”, aldus de KTF-rijder.

 


In de tweede race kon Verschoor zijn snelheid wel laten zien. Met een uitstekende eerste ronde had de jonge Nederlander al direct twee tegenstanders te pakken om vervolgens door te stoten naar plaats zes. Een safetycarperiode legde de wedstrijd geruime tijd lam, waardoor er bij de herstart nog maar acht minuten van de race over waren. Verschoor was goed bij de les en pakte in de ronde na de herstart met een fraaie actie opnieuw een concurrent en passeerde zo als vijfde de finish. Na afloop kreeg Verschoor echter een tijdstraf van vijf seconden opgelegd en werd daardoor als achtste geklasseerd. “We zaten in de eerste ronde met een paar auto’s naast elkaar en daarbij raakte ik buiten de baan. Als ik de gewonnen positie had teruggegeven, was ik meteen door drie man gepasseerd, dat zag ik niet zo zitten. De wedstrijdleiding had een andere mening. Erg jammer allemaal. Het tempo in race twee was heel goed en dat positieve moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd, volgend weekend in Monza. De rest moeten we maar gauw vergeten”, blikte een teleurgestelde Verschoor op het openingsweekend terug.