Thijmen Nabuurs maakt komend seizoen de overstap van de toerwagens naar de internationale GT-racerij. De 23-jarige Brabander finishte vorig jaar aan boord van een Seat Leon nog als runner-up in de Supercar Challenge maar verruilt deze voor een Camaro GT4.R van het V8 Racing team om samen met Jop Rappange de jacht op succes in de GT4 European Series in te zetten.

De keuze voor de GT4 European Series was dan ook een logische voor Nabuurs. “Ik had al in een heel vroeg stadium in mijn hoofd zitten dat ik na mijn eerste wedstrijden op nationaal niveau de stap naar het Europese GT4 kampioenschap wilde zetten. Er zijn tal van voorbeelden van jonge coureurs voor wie het GT4 kampioenschap de ideale stap op de professionele autosport ladder is gebleken.” Ook wat betreft het team was de keuze duidelijk. “V8 Racing heeft een enorme staat van dienst in de GT-racerij en dan met name in de GT4-klasse. De klik was meteen goed, de mensen en faciliteiten zijn fantastisch en ze hebben de Camaro GT4.R dan ook echt goed voor elkaar”, aldus Nabuurs

De eerste testmeters aan boord van de Camaro GT4.R kwamen dankzij de wereldwijde Covid-19 pandemie later dan gepland maar inmiddels raakt Nabuurs steeds vertrouwder met de Amerikaanse muscle car, die hem op meerdere vlakken positief verrast heeft. “Als je de Camaro voor het eerst ziet denk je misschien, een echte Amerikaan, veel vermogen maar je hebt je handen vol in een bocht.” Maar niets bleek minder waar. “Ik ben enorm verrast door de wegligging van de Camaro GT4.R. Natuurlijk heb het brute vermogen maar het is de grip in de bochten dat de auto zo snel maakt.”

Ook over de kansen en verwachtingen voor het aankomende seizoen is Nabuurs enthousiast. “Jop en ik zijn twee jonge gasten met relatief weinig ervaring. Zo heb ik maar een volledig autosport seizoen achter de kiezen maar toch denk ik dat we met deze combinatie echt kunnen verrassen en voor succes kunnen gaan.”

Rick Abresch, eigenaar van V8 Racing, deelt het optimisme van zijn nieuwe coureur: “Het is altijd mooi om met nieuwe mensen te kunnen werken en als dan ook nog blijkt dat de klik goed is en ze op de baan hard rijden, dan krijg je ondanks deze vreemde tijd wel echt zin in het kampioenschap. We weten dat de concurrentie heel stevig is in de GT4 European Series maar we weten ook dat als we allemaal hard blijven werken we wel iets moois kunnen neerzetten dit seizoen.”

De GT4 European Series komt dit seizoen op zes weekenden twaalf maal in het voorprogramma van de GT World Challenge in actie De wedstrijden zijn live te volgen op de video-platforms van het kampioenschap.

KALENDER GT4 EUROPEAN SERIES 2020 (ONDER VOORBEHOUD)

  1. 25-26 JULI IMOLA (ITA)
  2. 8-9 AUGUSTUS MISANO (ITA)
  3. 5-6 SEPTEMBER NURBURGRING (GER)
  4. 26-27 SEPTEMBER ZANDVOORT (NED)
  5. 23-24 OKTOBER SPA-FRANCORCHAMPS (BEL)
  6. 14-15 NOVEMBER PAUL RICARD (FRA)