Thijmen Nabuurs heeft afgelopen weekend het GT4 European Series seizoen op Paul Ricard in stijl afgesloten. De 23-jarige coureur uit Groeningen legde samen met V8 Racing teamgenoot Jop Rappange dankzij twee podiumplaatsen beslag op de vierde plaats in het kampioenschap.

Op het Zuid-Franse Formule 1 circuit van Paul Ricard bleek de V8 Racing Camaro uitstekend tot zijn recht te komen en al tijdens de vrije-trainingen bleken Nabuurs en Rappange continue met de besten mee te kunnen. Zoals gewoonlijk mochten beide coureurs een kwalificatiesessie voor hun rekening nemen en bij invallende duisternis op vrijdagavond slaagden de twee debutanten in hun missie om de Amerikaanse musclecar voorin te houden. Jop Rappange zette in zijn sessie de derde tijd neer terwijl Nabuurs de tweede tijd neerzette wat meteen ook goed genoeg was voor pole-position in de Silver cup, de hoogste klasse in het kampioenschap.

De eerste wedstrijd van het weekend werd op zaterdag ochtend verreden en hierin mocht Rappange starten. Na een goede openingsfase waarin het tempo hoog lag settlede de wedstrijd zich vooraan met de Camaro op plaats drie. Rappange hield stand op de derde plaats tot de verplichte pitstop halverwege de 60-minuten durende race, waarbij Nabuurs het stuur over mocht nemen. “Ik moest eigenlijk meteen voluit gaan na de pitstop om het gat met de auto’s voor mij te dichten, vooral omdat onze concurrent voor de derde plaats in het kampioenschap op de eerste plek lag”, vertelt Nabuurs die meteen het juiste tempo te pakken had. Het duurde een paar rondes voordat de grote Camaro voorbij de CMR Toyota Supra kon en op de tweede plaats terecht kwam maar eenmaal daar bleek Nabuurs in staat het gat met de NM Mercedes AMG consequent te dichten. “Ik kreeg de Mercedes vrij snel in het vizier en liep ook wel goed in maar helaas kwam ik twee ronden tekort om echt voor de overwinning te gaan”, aldus Nabuurs. Twee seconden was het verschil slechts op de streep waardoor het team genoegen moest nemen met een tweede plek en het duidelijk was dat een overwinning nodig zou zijn om in de tweede race alsnog naar de derde plek in het kampioenschap te kunnen gaan.

Nabuurs mocht deze tweede race, die in het donker op zaterdagavond verreden werd, starten, een unieke ervaring: “Het was bijzonder om voor het eerst met een vol veld GT4’s achter je in het donker te mogen starten. Het is anders racen met oogverblindende koplampen in de spiegels maar ik denk dat we het goed gedaan hebben”, glimlacht Nabuurs die samen met Jim Pla weg reed van de rest van het veld. De Camaro-coureur was in uitermate goede doen en zorgde ervoor dat na de pitstop en rijderswissel teamgenoot Rappange een voorsprong van enkele seconden moest verdedigen in de hoop een eerste overwinning te kunnen pakken. Rappange hield lang stand maar moest in de slotfase van de wedstrijd toch buigen voor de NM Mercedes. “Dat was heel zuur want het zorgde ervoor dat we uiteindelijk als vierde finishten. Toch ben ik heel trots op wat we hebben gepresteerd dit weekend en dit jaar. Als nieuwkomer in dit kampioenschap zo mee kunnen doen, dat smaakt naar meer! 

Maar voordat we de blik op volgend jaar kunnen zetten wil ik graag al mijn sponsoren, familie en het V8 Racing team bedanken voor een waanzinnig eerste seizoen in de GT4 European Series. Bedankt!”, besluit Thijmen Nabuurs.