Na een goede start in de Renault Sport R.S.01 krijgt de auto op zaterdag last van problemen waardoor het team het eerste gedeelte finisht in de pitstraat. Na de start van het tweede gedeelte op zondag begint het goed, maar rond 3 uur zijn er opnieuw problemen. Het team heeft geprobeerd deze te verhelpen, maar het mag niet baten. De race is voorbij voor Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur.

 

 

“Het lijkt erop dat het diff of de koppeling kapot is,” vertelt Van Loon. “De mannen van Equipe Verschuur hebben geprobeerd om het te repareren, Mike zou weer gaan rijden, maar het is helaas niet gelukt. We begonnen goed gisteren, het was een mooi gevecht met de AMG. Helaas kregen we problemen met de remmen wat dus resulteerde in een kapotte aandrijfas. Vandaag begonnen we goed, wie weet wat er mogelijk zou zijn geweest in de uren die er nog op de klok stonden. Maar helaas staan we weer met lege handen.”

 

 

Van Loon weet nog niet precies wat zijn volgende wedstrijd wordt. “Dat kan een race op het circuit worden, een cross country rally of wellicht een van de Nederlandse rally’s. Daar ga ik nog even over nadenken.”