Team RaceArt zit niet stil. Het succesvolle Limburgse team heeft nog maar net het voorbije raceseizoen met een mooie zege afgesloten, tijdens de Zandvoort 500, of 2019 kondigt zich al aan de horizon aan. Het team van Roger Grouwels blijft aanwezig in de merkencompetitie van Porsche, maar ook het Belcar Endurance Championship staat op het programma. Uiteraard blijft het team ook daar trouw aan Porsche. Hoe dan ook, 2019 wordt voor Team RaceArt weer een seizoen om naar uit te kijken.

 

 

Team RaceArt heeft een mooi seizoen achter de rug en als afsluiter pakten Bas Barenbrug en Roger Grouwels recent de zege in de Zandvoort 500, een winterklassieker op de omloop in de Noordzeeduinen. Op dat elan wil het team in 2019 doorgaan en de plannen voor het seizoen zijn alvast veelbelovend.

Roger Grouwels: “We gaan van start in de Porsche Cup Challenge Benelux, maar dat kampioenschap krijgt vanaf 2019 het label Porsche Carrera Cup Benelux en dat is een bijzondere erkenning door de mensen van Porsche. Het kampioenschap heeft weer een mooie kalender, het product zelf is ijzersterk en de verhouding prijs/kwaliteit is voor ons onklopbaar. Komend seizoen zetten we twee wagens in en ik zal in één van beide 911 plaatsnemen. Ik wil weer vol voor de titel in het B-klassement gaan.

 

 

Back in Belgium!

Daarnaast richt het team zijn pijlen ook weer op de enduranceracerij en meer bepaald het Belcar Endurance Championship. Voor Team RaceArt is dat echter geen première, zo vertelt Roger Grouwels:

“We gaan in Belcar strijden voor de Porsche Endurance Trophy. Belcar biedt een mooie kalender, dicht bij huis en dat is een voordeel. Endurance is een mooie afwisseling op de sprintwedstrijden van de Porsche Carrera Cup Benelux. Beide disciplines spreken het team en mezelf enorm aan. We hebben in het verleden ook al Endurance gereden. Zo waren we aanwezig in Belcar met de onze Viper, we raceten in BTCS met de Clio en tellen ook deelnames aan de Dunlop Endurance Cup. We hebben onder meer een zege in onze klasse behaald (met de Clio) tijdens de 24 Uur van Zolder. Dat was toen onder de vlag van Rudolph Racing, maar met dezelfde rijders en hetzelfde team. Ons doel is om met twee wagens aan de start te verschijnen, waarbij we nog piloten zoeken om ons team te vervoegen. Indien iemand met een eigen wagen onder onze vlag wil rijden, kan dat uiteraard ook.”

 Team RaceArt won dus recent de Zandvoort 500 gedaan (op 24 november) en zal ook de Nieuwjaarsrace rijden op 5 januari, wederom een 4-uursrace, die echter in het duister verreden wordt. Roger Grouwels en Bas Barenbrug zijn de rijders.