De derde race van het 2021 Ferrari Challenge seizoen werd verreden op het snelle maar technische circuit van Brno, Tsjechië. Roger Grouwels scoorde een pole position in de eerste kwalificatie en een podiumplek in de tweede race en sloot het raceweekend daarmee positief af.

Kwalificaties
De eerste kwalificatie van het weekend werd verreden op zaterdag. Een spannende strijd om de eerste startpositie in de Trofeo Pirelli AM-klasse werd uiteindelijk gewonnen door Roger Grouwels, die met een voorsprong van 40 milliseconden op Tommaso Rocca (Rossocorsa) en 71 milliseconden op Ange Barde (SF Côte d’Azur Cannes) als eerste over de finishlijn reed. Op zondag bleek de kwalificatie lastiger; met een tijd van 2:05.620 behaalde Grouwels een vijfde startpositie in de AM-klasse.

Races
Ondanks de uitstekende kwalificatie werd Grouwels in de eerste ronde ingehaald. Een periode van twee safety cars volgde tot zo’n zeven minuten voor het einde van de race. Christian Brunsborg (Formula Racing) die achteraan de grid begon, reed een indrukwekkende inhaalslag en verscheen in de spiegels van Grouwels in de laatste ronden. De Deen wist Grouwels in te halen, waardoor de Nederlander als vierde eindigde.

De tweede race van het weekend was volgens team manager Marwin Moonen tot nu toe de spannendste race in de Ferrari Challenge.  Grouwels startte vanaf de vijfde positie maar wist na de eerste bocht twee plekken te winnen. Deze positie hield hij vast en hij stuurde de grijs/oranje Ferrari 488 Challenge Evo als derde over de finish. “Het was erg lastig om de positie vast te houden, vooral met de banden, maar uiteindelijk is het me gelukt. Het voelt geweldig om weer op het podium te staan!”, aldus een blije Roger Grouwels. Het team staat met 30 punten op een zesde positie in het algemeen klassement.