Team RaceArt was ook tijdens de finale van het seizoen 2017 één van de hoofdrolspelers tijdens de Supercar Challenge.  De snelle GT’s en toerwagens trokken naar het TT Circuit Assen en daar werden de twee laatste twee wedstrijden van 60 minuten verreden. Roger Grouwels werd er vicekampioen en eindigde het seizoen met een tweede plaats in de allerlaatste afspraak van het raceseizoen in de Benelux. Zijn broer Edward Grouwels kende een zeer heftig moment op zaterdag en diende voor de allerlaatste race forfait te geven. Maar hoe dan ook, het Team RaceArt heeft de Supercar Challenge 2017 mee kleur gegeven en het team was één van de smaakmakers van de bekende GT en toerwagen raceklasse van de Benelux.

De uitkomst van het kampioenschap kan je samenballen in een dramatische paragraaf”, aldus Roger Grouwels op zondagochtend in het regenachtige Assen. “Mijn broer raakte tijdens de eerste wedstrijd van het finaleweekend, op zaterdag, betrokken in een behoorlijk harde klapper. We reden samen na de pitstops en plots werd hij door een gedubbelde deelnemer geraakt en hij ging er hard van af. De auto ging over de kop en was dus erg zwaar beschadigd. De tweede race was voor Edward niet meer mogelijk. Hij heeft ook een lichte blessure aan de schouder, wat racen voor dit weekend verder uitsloot, maar verder geen erg. Ik kende even later mijn portie pech, want bij een ander incident raakte de radiator van mijn Porsche 991 beschadigd en dus was het voor mij ook einde verhaal. Niet alleen was mijn race over, maar meteen was het kampioenschap ook beslist. Mijn rechtstreekse tegenstanders in de BMW M4 Silhouette, Bas Schouten en Ward Sluys, wonnen en waren meteen kampioen. Ik wens hen dan ook te feliciteren met de titel na een lang seizoen, waarin we meer dan eens een harde, maar sportieve strijd leverden. Wij hebben weer laten zien dat we mee vooraan racen, net als in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Ik wil mijn hele team bedanken voor een formidabel seizoen, ondanks de titel die we net misliepen.

Tijdens de allerlaatste wedstrijd op zondag, reed Roger Grouwels nog naar een meer dan verdiende tweede plaats, in een race die door de weergoden gekleurd werd.

“Ik had graag gewonnen, maar dat zat er niet meer in. De winnaar verdedigde goed en inhalen in de natte omstandigheden werd dan ook moeilijker. Ik heb geprobeerd tot de laatste meter, maar ik ben tevreden met deze tweede plek.”

Over de plannen van Team RaceArt voor het seizoen 2018 zullen wij over afzienbare tijd berichten, maar het team zal weer van de partij zijn in de autosport in de Benelux!