Twee weken na de seizoenstart op het circuit van Spa-Francorchamps vond ook de tweede ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux plaats in België, ditmaal echter op het circuit van Zolder. Opnieuw kwam Team GP Elite sterk voor de dag, met de glansrijke overwinning van Max van Splunteren in de uitermate spannende tweede race als hoogtepunt. Na race 1 mocht Van Splunteren als tweede ook al op het podium plaatsnemen. Ook teamgenoten Jesse en Daan van Kuijk en Lucas Groeneveld kwamen met top-tien-klasseringen sterk voor de dag, terwijl Ziad Geris in de gentlemen-klasse beide malen op het podium eindigde. Daarnaast was het team op Zolder actief in de Porsche Endurance Trophy met twee splinternieuwe Cayman GT4 Clubsports. Ook hier was er een overwinning dankzij Paul van Splunteren en oud-F1-coureur Robert Doornbos.

In Spa was de Porsche Carrera Cup Benelux te gast in het voorprogramma van het FIA WEC, terwijl nu de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM voor het platform zorgde waarop ook de Porsche-coureurs in actie kwamen. De terugkeer van de DTM naar het Belgische Zolder, na een afwezigheid van 17 jaar, zorgde voor flink wat belangstelling van toeschouwers en daarmee goed gevulde tribunes. Opnieuw zorgde Team GP Elite voor de grootste inbreng in het deelnemersveld van de Porsche Carrera Cup Benelux, want er stonden vijf als altijd keurig geprepareerde Porsche 911 GT3 Cup-auto’s klaar voor rijders Max van Splunteren, Daan en Jesse van Kuijk, Lucas Groeneveld en Ziad Geris, die in Spa nog als gastrijder startte, maar nu regulier in de B-klasse voor ‘gentlemen-rijders’ was ingeschreven.

Het vier kilometer lange circuit in Zolder staat bekend als technisch en daarmee uitdagend voor de rijders. “Als je een fout maakt, is het risico groot dat je in de grindbak eindigt”, wist Max van Splunteren. Hij begon het weekeinde voortvarend met de snelste tijd in de eerste vrije training, waarmee hij gelijk zijn ambities duidelijk maakte. Ook Jesse en Daan van Kuijk reden in de top tien. Lucas Groeneveld, die voor het eerst op Zolder reed, gebruikte de tijd om de baan goed te leren kennen en sloot de sessie als twaalfde af, één plaats achter teamgenoot Ziad Geris. Helaas kwamen de Porsche-coureurs in de tweede vrije training niet veel aan rijden toe, omdat een andere rijder de koelvloeistof uit de auto had verloren en de sessie daarmee voortijdig gestaakt en niet meer hervat werd.

In de kwalificatie voor de eerste race deed zich hetzelfde incident nogmaals voor, nota bene weer door dezelfde rijder. Veel coureurs hadden daardoor geen gelegenheid meer om een extra snelle ronde te rijden. Niettemin wist Max zich als tweede te kwalificeren, Jesse en Daan kwamen sterk voor de dag met respectievelijk de vijfde en zesde startplaats en Lucas reed de achtste tijd. Ziad was op één na de snelste in de B-klasse. In de kwalificatie voor de tweede race verschafte Max zich de optimale uitgangspositie door de snelste tijd te rijden, Jesse, Daan en Lucas kwalificeerde in die volgorde naar de startplaatsen zeven, acht en negen, terwijl Ziad als elfde met het minimale verschil van vier duizendste van een seconde (!) net buiten de top tien reed. “De kwalificatie was altijd mijn zwakke punt, maar dit gaat nu steeds beter, de lijn is duidelijk omgebogen”, zei hij naderhand.

Max zette in de eerste wedstrijd lange tijd de leider Dylan Derdaele onder druk, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede plaats achter de Belg. In de race, waarin twee keer de safety-car in actie moest komen vanwege incidenten elders in het veld, eindigde Daan keurig als vijfde. “Ik startte matig, verloor wat plaatsen, maar kon me snel terugvechten”, meldde hij. Jesse kwam twee plaatsen daarachter als zevende aan de finish. Hij zei: “Ik had een megastart, maar had later ook wat contact in de duels en verloor wat terrein, dat ik ook deels weer kon goedmaken.” Ziad had zicht op de klassezege, maar dat liep uiteindelijk anders: “Door een domme fout heb ik die eerste plek weggegeven en moest genoegen nemen met de derde plaats.”

In de tweede race stelde Max zijn eerste overwinning van het seizoen veilig. Zijn intensieve strijd met Derdaele behoorde tot de hoogtepunten van het raceweekeinde op Zolder. “Ik heb er hard voor moeten werken, het was enorm spannend met meerdere positiewisselingen, maar dat maakt dit succes des te mooier”, zei hij bij de huldiging. Jesse vocht een rondenlange strijd met routinier Xavier Maassen uit en kwam duidelijk steeds beter in zijn ritme. Ondanks een lichte beschadiging aan de auto wist hij de race als vijfde af te sluiten. “De beste race die ik tot nu toe gereden heb”, verklaarde hij na afloop. Datzelfde mag worden gesteld van Lucas, die een sterk gereden wedstrijd als zevende afsloot. Daan kwam als achtste over de eindstreep en scoorde daarmee opnieuw punten. Ziad werd tweede in de ‘gentlemen-klasse’, waar hij lang aan de leiding ging. Hij werd bestolen van de overwinning, daar hij in de rondte getikt werd door een andere rijder. Die voor de actie overigens een straf kreeg, waardoor Ziad alsnog op P2 eindigde.

Porsche Endurance Trophy
Met twee nieuwe Cayman GT4 Clubsports was het Team GP Elite vertegenwoordigd in de nieuwe merkencup in het sterk bezette Belcar-kampioenschap. Alexander Goddijn bestuurde de Cayman GT4 Clubsport met het startnummer 701, Robert Doornbos en Paul van Splunteren kwamen onder het nummer 724 in actie. In de eerste race wonnen Doornbos en Van Splunteren de zeer competitieve klasse, Alexander Goddijn werd vierde. De tweede race begon op een natte baan na een zware regenbui, waarvoor de gekozen afstelling van de auto niet optimaal bleek. Gastrijder Doornbos en Van Splunteren werden ditmaal derde, Alexander Goddijn herhaalde zijn vierde plaats van de dag ervoor.

“Een druk en intensief weekeinde”, zegt teammanager Robert van Teijlingen. “We stonden met zeven auto’s aan de start, die gelukkig ook allemaal weer heel naar huis kunnen. In de Carrera Cup heeft Max na een ongelukkige start in Spa nu goed gescoord en staat derde in het kampioenschap, terwijl ook Daan, Jesse en Lucas goed voor de dag kwamen. Jammer dat Ziad in de eerste race de overwinning misliep en in race 2 ervan werd bestolen, maar in zijn klasse behoort hij absoluut tot de toppers. De Cayman GT4 Clubsport Endurance Trophy is een heel interessant project en we zijn natuurlijk goed begonnen met de overwinning voor Paul en Robert, terwijl Alexander het in zijn allereerste raceweekeinde ooit echt uitstekend gedaan heeft.”

Het volgende evenement voor de Porsche Carrera Cup Benelux zijn de Pinksterraces op Circuit Zandvoort van 7-9 juni.