Trots zijn wij om u te melden dat een vijfde rijder de doorstroom heeft gemaakt naar de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Daan van Kuijk, al enkele jaren actief in de autosport, maakt dit weekend zijn debuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens de 24h van Spa Francorchamps.

 

 

Daan laat al jaren zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en een echte winnaarsmentaliteit te bezitten. Tijdens zijn races in de DNRT en M3 Cup heeft hij prachtige wedstrijden en inhaalmanoeuvres laten zien en zo de benodigde ervaring opgedaan. Nu is de tijd rijp voor hem om zich te gaan profileren in de Porsche GT3 Cup.

Team eigenaar Marc Schipper: “Met Daan hebben we enkele jaren geleden een gedegen traject ingezet. Met veel trainingen binnen onze autosportladder en de nodige racekilometers in lagere raceklassen. Ik ben super blij hem te kunnen toevoegen aan onze rijders line up. Met Daan hebben we een zeer snelle en leergierige rijder in ons team erbij!”

Daan van Kuijk: “Ik zie mijn broer, Jesse, al jaren racen in de Porsche Cup. Het is een onwijs competitieve klasse met gelijkwaardige auto’s. Ben benieuwd waar ik zal staan in de kwalificatie, ik zie dit jaar als een leerjaar. Ik kijk uit naar het eerste raceweekend op Spa!”

 

 

Met Daan groeit de Team GP Elite stal in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux naar liefst 5 auto’s dit seizoen. De engineers hebben in de werkplaats keihard gewerkt om de auto van Daan in korte tijd op de hoogste standaard te prepareren. Op woensdag 4 juli testte hij voor het eerst zijn nieuwe fase 2 Porsche op Zandvoort.

Technical Engineer Torsten van Haasteren: “De komst van Daan juichen we allemaal toe. Tijdens testdagen liet hij in zowel de fase 1 als 2 Porsche al indrukwekkende rondetijden zien. Nu is het zaak om data te gaan analyseren en hem op basis daarvan nog iets sneller en constanter te maken.”

Wij wensen Daan ontzettend veel succes en vooral plezier dit weekend!