Na het succesvolle seizoen van 2018, komt Team GP Elite in 2019 wederom uit in de Porsche Carrera Cup Benelux. Met liefst 5 auto’s zal het team uit Noord-Holland deelnemen aan dit kampioenschap. Vorige week is de nieuwe livery gepresenteerd evenals de teamsamenstelling. Het team heeft één nieuw gezicht, de 16 jarige groeibriljant Lucas Groeneveld.

Na enkele seizoenen Renault Clio Cup was hij toe aan een stap hogerop. Een snellere auto en een competitiever startveld.
Lucas Groeneveld: “Na enkele gesprekken was het gevoel bij GP Elite meteen heel erg goed! Met de Clio heb ik al diverse malen op trainingen van GP Elite gereden, waardoor ik de organisatie en teamleden al kende. Na een eerste keer in de Porsche GT3 Cup auto te hebben getest, was ik verkocht!”

Lucas gaat racen in de gele Porsche met startnummer 15. “Het startnummer bij mijn eerste race, dus die houden we erin!”
Team eigenaar Marc Schipper: “Lucas heeft enorme potentie, is intelligent en onwijs leergierig. Hij is pas 16 jaar, maar nu al zó snel op de baan! Met Lucas gaan wij voor de lange termijn, waarbij we een duidelijk plan hebben om hem nog sneller te maken. Ik ben blij dat wij zo’n uitgebalanceerd team hebben, zo kunnen we in beide kampioenschappen strijden. Enkele zeer talentvolle jongens bij de Arijders en snelle, ervaren B-rijders. Wat ons betreft mag het seizoen beginnen, wij hebben er zin in en zijn er klaar voor!”

Het seizoen begint spectaculair met wedstrijden tijdens het voorprogramma van het wereldkampioenschap endurance (FIA WEC) op Circuit de Spa Francorchamps. Het tweede raceweekend vindt plaats op Circuit Zolder, tijdens het DTM weekend. De ‘thuiswedstrijden’ voor GP Elite dit seizoen zijn in juni en juli op Zandvoort en Assen. In september reist het kampioenschap af naar de Nürburgring, waar zij op de GP Strecke de strijd met elkaar aan gaan. Eind september is de Carrera Cup Benelux onderdeel van het Blancpain GT weekend op Circuit de Catalunya, in Barcelona. Een prachtig weekend om het seizoen mee af te sluiten!

De kalender schematisch:

Spa Francorchamps – 3 & 4 mei – FIA WEC
Circuit Zolder – 17 tot 19 mei – DTM
Circuit Zandvoort – 7 tot 9 juni – Pinksterraces
TT Circuit Assen – 19 tot 21 juli – DTM
Nürburgring, GP Strecke – 13 tot 15 september – DTM
Circuit de Catalunya, Barcelona – 28 & 29 september – Blancpain GT