Team Bleekemolen, één van de meest belangrijkste racefamilie’s van de toer en de GT in Europa zal ook in de NASCAR Whelen Euro Series strijd gaan voeren in 2019. Sebastiaan Bleekemolen en Michael zullen hun debuut maken in de NASCAR Euro en delen de # 69 Ford Mustang HSU Payroll Services.

Het Nederlandse team, opgericht door voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen, wint nog steeds kampioenschappen en wedstrijden op het hoogste niveau in Europa sinds 1985 en werd onlangs bekroond met de titel Gentleman r teams in de Renault Clio Cup Centraal-Europa in 2018 en het kampioenschap Renault Clio Cup Benelux in 2016. Team Bleekemolen zal worden ondersteund door HSU Payroll Services en is momenteel op zoek naar coureurs om zo snel mogelijk een tweede auto toe te voegen.

De award-Clio Cup kampioen Sebastiaan Bleekemolen rijdt de Mustang # 69 in Elite Division 1 na testen in de Euro NASCAR, tijdens de afgelopen NWES Recruitment Days op het Autodromo di Franciacorta in december.

“De Recruitment Days waren doorslaggevend in onze keuze, omdat we wisten van deze serie en de Hezemans familie vertelde ons erover in prachtige bewoordingen, maar na drie ronden achter het stuur, waren we letterlijk verliefd op de auto. Het was een fantastische ervaring. Dit is een race auto zoals race auto’s zouden moeten zijn, een waar je echt moet duwen om snel te gaan, “zegt de 40-jarige Sebastiaan uit Haarlem. We kiezen altijd Championships waar er veel concurrentie is en de Euro NASCAR is juist uiterst concurrerend. Het is moeilijk om nu te zeggen waar we kunnen komen, maar we willen vechten voor het podium. Onze partners bij HSU Payroll Services maken dit alles mogelijk en we hebben met veel plezier deelgenomen aan NWES,

Sebastiaan’s vader, Michael, een voormalig Formule 1-coureur die tijdens zijn carrière een geweldige ervaring heeft opgebouwd, heeft vastgesteld dat de NASCAR Whelen Euro Series de ideale omgeving is voor het uitbreiden van teamsporten.

“De auto is leuk om te rijden en ik was zeer verrast. De kampioenschansstructuur is zeer interessant met ELITE 1 en ELITE 2 en zo houdt je de kosten laag. Bovendien is er veel concurrentie en dit is de reden voor onze beslissing “, zegt de 69-jarige, die racet in ELITE 2 voor de Legend Trophy. “Bij Franciacorta heb ik de auto een hele dag getest zonder het minste probleem en dit was dan ook zeer indrukwekkend. Het is moeilijk om te zeggen wat we kunnen doen, omdat we weinig ervaring hebben met deze auto, maar we kunnen rekenen op een geweldig team!

Team Bleekemolen werkt momenteel aan zijn eerste NASCAR Euro en zal met een reeks tests in de komende weken klaar gestoomd worden zodat ze klaar zijn in Spanje voor het eerste seizoen van NWES op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia op 13-14 april.