De tarieven van de Endurance avonturen zijn bekend! En tevens hebben we er voor kunnen zorgen dat de kosten geen drempel meer tot deelname hoeven te zijn smile-emoticon Neem de duurste variant, de 12 uurs van Zandvoort. Want 12 uur met 4 man is 3 uur rijtijd (de training komt daar nog bij) voor € 200 per man. Hoe gaaf is dat!

12697054_1553175674996794_348505240600509702_o

En met het nieuwe mediateam, de DNRT redactie en Social Media wordt het allemaal nog beter te volgen dan ooit. Zelfs de geslaagde interviews, wedstrijdbeelden en sfeerimpressies komen terug! (zie https://www.youtube.com/results?search_query=dnrt+tv)

We hebben afgelopen jaar geweldig mooie raceavonturen meegemaakt op de lange afstand, binnen een geslaagde klassen-indeling. Er was enkel een wijziging welke we in de loop van het jaar hebben doorgevoerd, namelijk dat de koppelklasse (racen met je eigen auto in estafette vorm) een eigen klassement krijgt. Gewoon, omdat daar de behoefte naar was.

Gezien de startvelden van afgelopen jaar is de Endurance weer ouderwets populair. Wat voor veel mensen als een try-out begon, wordt nu een vast onderdeel van hun seizoen. Nieuwe teams zijn ontstaan en bijzondere auto’s zijn gearriveerd. Opvallend was dat de snelle auto’s het nooit echt voor het zeggen hebben gehad. Maar zuinig met het materiaal rijden, handig omgaan met pitstops, code 60 en constant rijden met een betrouwbare auto lijkt de sleutel van dit alles. En dat met ‘normale’ raceauto’s! Wat een heerlijk concept.

De Seats bleken erg sterk, waar de verwachting begin van het jaar was dat de Golfjes het voor het zeggen hadden. Gaat dat nu weer zo zijn? Of zien we een come back van Volkswagen? En hoe gaat de Mercedes SLK het doen? Er zijn er al dermate veel in aanbouw dat het wachten is op de eerste inschrijving. Wie durft???

Schrijf je snel in bij Ria (am.waterreus@hetnet.nl) en we stellen je voor aan het volk!

Tekst: Timo Wagenaar Hummelinck
Foto en ontwerp: Thomas Bakker