Het is voor velen een droom die onbereikbaar lijkt: professioneel autocoureur worden in de formuleauto’s of de toerwagens. MP Motorsport, het grootste raceteam van Nederland, gaat daar verandering in brengen. Met de MP Motorsport Competitie, een talentenwedstrijd die iedereen van 7 tot 60 jaar de kans geeft om die eerste belangrijke stap te zetten op weg naar een carrière in de autosport. De hoofdprijzen: een heel seizoen in de Formule 4 of de Ford Fiesta Sprint Cup of een jaar lang clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

 

 

Het concept van de MP Motorsport Competitie is verrassend eenvoudig: alle deelnemers betalen met hun inschrijfgeld elk een fractie van wat er nodig is om de winnaars een heel seizoen te laten racen of karten. Dankzij deze slimme opzet kan iedereen zijn eerste stappen in de autosport zetten. Als je maar snel genoeg bent!

Vier leeftijdscategorieën met elk 100 deelnemers
Aan de MP Motorsport Competitie nemen in vier leeftijdscategorieën steeds 100 deelnemers mee. De eerste ronde van de talentenwedstrijd is voor elke leeftijdscategorie een competitie in de racesimulator. Daarna volgen twee ronden op de kartbaan. De winnaars van de jonge leeftijdscategorieën zijn na de kartrondes bekend. Maar liefst tien deelnemers tot 11 jaar en vijf deelnemers tot 16 jaar winnen een kart, racekleding en een seizoen clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

 

 

Kans op heel seizoen in Formule 4 of Ford Fiesta Sprint Cup
De deelnemers vanaf 16 jaar gaan daarna door voor hun racelicentie en de finalerondes in een raceauto uit de Ford Fiesta Sprint Cup. De deelnemers van 16 tot 20 jaar maken kans op een heel seizoen met MP Motorsport in het Spaans Formule 4-kampioenschap, de belangrijke eerste stap op weg naar de Formule 1. Deelnemers die ouder zijn dan 20 jaar (en/of langer dan 1.85m) kunnen een jaar lang in de Ford Fiesta Sprint Cup met Bas Koeten Racing winnen. Daarmee kan ook een oudere winnaar die mooie droom waarmaken.

Bedacht door het team dat vele talenten hun eerste racekilometers gunde
“Wij hebben vele talenten hun eerste racekilometers gegeven”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Die kans gunnen wij graag aan iedereen in Nederland en België. Wie weet welk onbekend racetalent er schuilgaat in de Benelux! Maar racen is duur, dus hoe krijg je daarvoor genoeg budget bij elkaar? Met de MP Motorsport Competitie hebben we een slimme oplossing gevonden: iedereen betaalt een klein stukje, waarvan je als winnaar volledig profiteert.”

 

 

MP Motorsport biedt de complete talentenladder naar de Formule 1
Talenten kweken is hét doel van het grootste autosportteam van Nederland. MP Motorsport heeft daarvoor teams in de Formule 2, Formule 3, Formule Renault en Formule 4 – het team uit Westmaas heeft kortom de complete talentenladder naar de Formule 1 in huis. MP Motorsport werkt daarin regelmatig samen met het juniorprogramma van Red Bull en met de Renault Sport Academy, het juniorteam van het F1-team van Renault. Afgelopen november zegevierde MP Motorsport nog met Richard Verschoor in de fameuze Formule 3-race door de straten van Macau.

 

 

Open voor iedereen van 7 tot 60 jaar
Iedereen uit Nederland en België zonder racelicentie mag zich inschrijven voor de MP Motorsport Competitie. De minimumleeftijd is 7 jaar, de competitie accepteert deelnemers tot en met 60 jaar. Deelname kost 5000 euro exclusief btw. De inschrijving sluit op 6 april 2020.

Voor meer informatie ga naar www.mpmotorsportcompetitie.nl