Thijmen Nabuurs heeft een uitstekend vijfde weekend van het GT4 European Series seizoen meegemaakt. Op het Duitse circuit van de Nurburgring was de coureur uit Groeningen samen met Jop Rappange en het V8 Racing Team in beide races indrukwekkend gepresteerd, met twee vierde plaatsen tot gevolg.

 

 

Dat de snelheid er bij Nabuurs in zat op het Duitse circuit werd tijdens de kwalificatie evident. Want waar de V8 Racing Camaro tijdens de vrije trainingen zich zelden vooraan had gemeld werd tijdens de tijdtraining alles wat het team en de rijders geleerd had in werking gesteld. Het leverde in de eerste sessie, gereden door Nabuurs, een uitstekende 2:04.129 op waarmee hij zijn naam op de tweede plaats overall terug vond. In de tweede sessie wist ook Rappange zit te verbeteren en zette hij aan boord van de Camaro GT4.R de vijftiende tijd neer. “Dit was een geweldige sessie voor mij. Vooral omdat normaal gesproken de Camaro op de Nurburgring wat tekort komt. Maar de balans was erg goed en ik zette een van mijn beste ronden ooit neer. Uiteraard wil je dan graag die ene tiende harder zodat je op pole-position staat maar ik ben natuurlijk tevreden!”

 

 

Nabuurs zou ook starten in de eerste wedstrijd maar had niet de allerbeste start. “Ik zat eigenlijk een beetje teveel op de auto naast mij te letten en miste net een fractie van een seconde”, aldus Nabuurs die hard moest vechten om zijn positie te houden maar teruggleed naar de vijfde plaats. De snelheid was opnieuw goed en al snel kon Nabuurs de vierde plek heroveren en behield hij de aansluiting tot de pitsstops. Een goede stop en een goede stint van Rappange zorgde ervoor dat uiteindelijk een vierde plaats het eindresultaat was voor het V8 Racing team.

 

 

Rappange startte de tweede race vanaf de 15e plaats en ook bij hem was de racepace uitstekend waardoor de grote Amerikaanse musclecar opklom naar de elfde positie. Een hele slimme strategie gekoppeld aan een geweldige pitstop zorgde ervoor dat Nabuurs halverwege de race het stuur overnam en als tiende de baan op kwam. Dit was het startsein voor een verdere push naar voren en een aantal sterke inhaalacties zag de Camaro opklimmen naar de vierde plaats, waar Nabuurs uiteindelijk ook zou finishen. “Dit was een geweldige race. Jop was heel sterk en kwam goed naar voren waardoor we de kans kregen met een goede strategie om terug naar de top vijf te rijden waar we eigenlijk horen. Een echt geweldige race”, concludeerde Nabuurs na het weekend.

 

 

Het zesde en laatste weekend in de GT4 European Series brengt het grote startveld naar Barcelona waar op 9 en 10 oktober de laatste twee races gereden worden.