De vierde ontmoeting van de Supercar Challenge vond plaats op Circuit Zandvoort, het enige bezoek aan het circuit in de duinen van dit seizoen. De coureurs uit de GT&Prototypes waren er dit keer niet bij, maar dat nam niet weg dat de beide races in de Supercar Challenge weer pure reclame voor de autosport waren.

 

 

In de GT divisie liet Floris Dullaart, die de eerste twee evenementen helaas ontbrak, zien dat er met hem nog terdege rekening gehouden moet worden.

Dit weekend bleek ook dat de strijd in Supersport 1 nog lang niet gestreden is, de dubbelzege van Jacky van der Ende en Max Veels brengt de spanning weer helemaal terug.

In Supersport 2 zijn Maxime Oosten en Milan Teekens erg constant en de andere deelnemers juist niet, waardoor hun voorsprong in het klassement inmiddels erg groot is.

Datzelfde geldt voor Henk Tappel in de Sport divisie, die ofwel wint, ofwel uitvalt en daardoor de spanning in het klassement enorm spannend houdt.
Opvallende deelnemer was de waterstof aangedreven Forze 8, die in race 2 aan de leiding lag, maar na wat kleine technische problemen helaas terugviel. Ze reden de race echter wel uit en dat was een overwinning op zich voor het enthousiaste studenten team.

 

 

Alles wat er in de verschillende divisies is gebeurd tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe is te zien via onderstaande links.

Rechtenvrije teksten en meer foto’s zijn te vinden via de volgende links:

Verslag race 1 Blancpain GT World Challenge Europe

Verslag race 2 Blancpain GT World Challenge Europe

De volgende races in de Supercar Challenge powered by Hankook zijn op 17 en 18 augustus op TT Circuit Assen tijdens de Gamma Racing Day.

Een uitgebreid filmverslag van de races van de Supercar Challenge tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe wordt uitgezonden op RTL7.
Op zondag 4 augustus is de eerste uitzending van 14.00 tot 15.00 uur. Zaterdag 10 augustus is de herhaling te zien, eveneens van 14.00 tot 15.00 uur.