De locatie kon eigenlijk niet beter. Bij de Norisring, het straatcircuit in Neurenberg, ook wel bekend als de ‘Franconian Monaco’ in de race-kalender van de DTM, werd het partnerschap tussen premium bandenmaker Hankook en de DTM officieel bevestigd. Op zondag bevestigde Han-Jun Kim, directeur van Hankook Tire Europe en Gerhard Berger, voorzitter van de DTM-koepelorganisatie ITR in bijzijn van Albert II, Prins van Monaco, de voortzetting van de succesvolle samenwerking tot ten minste 2023.

 

Neurenberg, Duitsland, woensdag 11 juli 2019
In 2011 maakte Hankook haar debuut als de officiële partner en exclusieve bandenleverancier voor wat waarschijnlijk de populairste internationale toerwagenserie is. Sindsdien heeft de premiumfabrikant in vier stappen continue ontwikkelingen gerealiseerd voor DTM-racebanden en bood de DTM-coureurs de meest optimale en veiligste ondersteuning voor hun topprestaties.

De hogere werkdruk dit seizoen die werd veroorzaakt voor de nieuwe generatie turbogeladen DTM-wagens met meer dan 600 PK, heeft vanuit Hankook op geen enkele wijze de prestaties van de Ventus Race beïnvloed. De volgens de internationale “eerste klasse”-regels geproduceerde raceband van de premium bandenmaker is als constante factor voor nieuwe, aanzienlijk krachtigere wagens overigens niet veranderd.

Gerhard Berger, Voorzitter van de ITR “Deze vroege contractverlenging is de uiting van een succesvolle samenwerking met de premium bandenmaker Hankook. Voor DTM als technologie- en marketingplatform is het belangrijk dat we een globale speler als Hankook naast ons hebben staan, waarmee we terreinwinst kunnen boeken en continue ontwikkeling in de serie kunnen realiseren. Ik kijk uit naar nog een vier succesvolle jaren met onze bandenpartner Hankook.”

Han-Jun Kim, Directeur van Hankook Tire Europe: “We zijn er trots op dat we het contract met de snelste toerwagenserie ter wereld met vier jaar hebben verlengd, nog voordat verlenging nodig was. Dit is de langste samenwerking ooit tussen een bandenleverancier en de DTM. Hankook heeft sinds 2011 haar hoge technologische en logistieke standaard bewezen met de high-end Ventus Racebandenlijn in de internationale en professionele wereld van de DTM. Met deze contractverlenging intensiveert Hankook haar wereldwijde aanwezigheid in de motorsport. We zijn blij dat we in de komende jaren kunnen blijven samenwerken aan innovatie met de DTM.”

Een andere belangrijke factor in deze langdurige partnerschap is de geweldige samenwerking tussen de Hankook-technici en de autofabrikanten Aston Martin, Audi en BMW. Het premium partnerschap tussen Hankook en de DTM heeft in het verleden voor spectaculaire en spannende races gezorgd op ieder circuit en in alle soorten omstandigheden. De voortzetting van dit succesvolle model garandeert dat de motorsport in de toekomst op het hoogste niveau kan blijven in wat waarschijnlijk de populairste internationale toerwagenserie is.

Ook de premium autofabrikanten die betrokken zijn bij de DTM verwelkomden deze vroege contractverlenging met exclusieve bandenpartner Hankook:

Dieter Gass, directeur motorsport bij Audi: “Ik ben blij met deze verlenging van nog eens vier jaar bij de DTM met de bandenpartner. We hebben sinds 2011 zeer professioneel en succesvol samengewerkt. Hankook biedt ons racebanden van hoge kwaliteit en toont vertrouwen in de serie met de contractverlenging.”

Jens Marquardt, directeur motorsport bij BMW: “Continuïteit met partners is altijd goed voor een raceserie. Het is daarom positief dat de samenwerking tussen Hankook en de DTM de volgende fase ingaat. We kijken ernaar uit om de samenwerking voort te zetten.”

Dr. Florian Kamelger, teamleider bij R-Motorsport/Aston Martin: “In de negen jaar samenwerking, zijn Hankook en de DTM uitgegroeid tot een partnerschap die model staat. Dit is zonder twijfel een ongeëvenaarde prestatie in de professionele racesport. De wereldwijde bandenpartner levert toonaangevende kwaliteit waar we om het hoge niveau van concurrentie in de DTM bij te kunnen benen, niet zonder zouden kunnen. Met onze Aston Martin Vantage DTM hebben we goede ervaringen met Hankook in ons eerste seizoen. De ondersteuning van de technici van Hankook is bovendien toonaangevend en van onschatbare waarde voor een beginner in de DTM zoals wij. We kijken uit naar een goede voortzetting van de samenwerking en we wensen de partners Hankook en de DTM een goede verdere samenwerking toe.