Vier jaar geleden debuteerde hij er met een tweede plaats op de startgrid. Het jaar erop won hij de race en vorig jaar moest hij opgeven met falende remmen. Laguna Seca is het favoriete circuit van de Nederlander Renger van der Zande. Echter dit weekend moest hij, samen met teamgenoot Alex Popow, genoegen nemen met een tweede plaats op het podium. Er werd hard gevochten in het Amerikaans Lange afstand kampioenschap voor Le Mans Prototypes

Het circuit in Laguna Seca, voluit de Mazda Race way genoemd, is bekend door de beruchte “Cork Screw “. Een chicane die op een heuvel in dalende lijn afloopt waarmee het een zogenaamde blinde chicane is. Het circuit stamt uit 1957 en is een zogenaamde “bandenvreter” daar in de warme heuvels van Monterey, niet ver van Carmel Valley, waar de mooie wijnen van de Nederlander en oud coureur Ben Pon vandaan komen.

1111

Renger van der Zande reed er dit weekend de vierde aflevering van het IMSA Weather Tech Sports Car Championship 2016 voor het Starworks Motorsport team. Na Daytona , Sebring en Long Beach begint hij uitzicht te krijgen op de titel in het Amerikaans Sports Car Kampioenschap. Dus team en rijders streden met het mes tussen de tanden. Van der Zande nam de auto over van Popow op P3 en reed het laatste uur het gat dicht tot op de bumper van Kimber-Smith. Maar die verdedigde zijn positie als een tijger tot op start en finish. De tweede plaats vóór Colin Braun en teamgenoot Bennet, die derde werden, droeg weer bij aan punten voor het Kampioenschap waar Renger nu nog drie punten verwijderd is van het leiderschap.

Renger: “We hebben veel gezocht naar de goede set-up van onze Oreca-Chevy in de vrije trainingen. We reden steeds vooraan, vaak op relatief oude banden. In de race was het weer wat koeler wat meteen ook weer gevolgen had voor de wegligging. Toen Alex Popow na 50 minuten een tank leeg had gereden, nam ik het over op een derde positie. Ik had felle gevechten met Stephen Simpson, oud A1GP coureur uit Zuid Afrika. Uiteindelijk kom ik hem voorbij en reed het laatste gat van 10 seconden dicht naar Kimber-Smith. Maar die benutte alles van de baan om me te blocken….fair play….hij won. Een goed resultaat, maar ik rij niet om tweede te worden. Dus over een maand in Detroit ga ik mijn overwinning van vorig echt herhalen…”.