Afgelopen vrijdag en zaterdag werd op de wegen rondom Emmeloord de Zuiderzeerally verreden. Aan de start stonden in totaal 86 deelnemers. Daartoe behoorde ook de equipe Antoine van Ballegooijen en Johan Findhammer. In de Mitsubishi Lancer Evo X, van het Rookie Rally Team, stonden zij met startnummer elf aan de start.


Nadat deze wedstrijd de afgelopen jaren op één dag werd afgewerkt, had de organisatie besloten deze editie weer over twee dagen uit te smeren. De start vond op vrijdagavond plaats op het industrieterrein in Marknesse. Hier werd eerst een rondkoers, waarbij het publiek de deelnemers meerdere keren kan bewonderen, om daarna het industrieterrein te verlaten en richting de eerste finish.

De equipe kwam niet geheel ongeschonden uit deze klassementsproef. De Mitsubishi raakte een stoeprand en daarbij raakte de velg beschadigd. Onderweg naar de tweede klassementsproef werd deze dan ook gewisseld. Ook de tweede klassementsproef, bij het nabijgelegen Vollenhove, bracht het team geen geluk. De versnellingsbak bleef in de vierde versnelling steken. Daarop besloot Antoine de klassementsproef te verlaten om terug te keren naar het serviceterrein. Hier zou de auto weer in orde gemaakt kunnen worden zodat op zaterdag weer gestart zou kunnen worden.

In eerste instantie werd door het bijna geheel vernieuwde serviceteam gedacht dat de versnellingsbak kapot zou zijn. Een nadere inspectie bracht echter aan het licht dat de schakelkabels gebroken waren. Juist dit onderdeel had het team niet bij zich. Een rondje langs andere teams met eenzelfde auto leerde dat ook zij dit onderdeel niet bij zich hadden. Dit betekende dat het team de strijd voortijdig moest staken.

Ondanks dat Antoine een lange tijd niet heeft kunnen rijden, is gebleken dat hij zijn snelheid niet kwijt is geraakt. Na de eerste klassementsproef stond de equipe op een zesde plaats, direct achter het geweld van de auto’s uit de R5 klasse, de koningsklasse van de Nederlandse rallysport. Achter hem had hij diverse medestrijders weten te houden met eveneens een Mitsubishi Lancer Evo X.

Met dit bemoedigende gegeven prepareert het team zich voor de volgende wedstrijd op de kalender: de Centraal Nederland Rally, welke op 13 april rondom Barneveld wordt verreden.