Een team van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogescholen bouwt aan de snelste elektrische raceauto. Dit weekend is het team aanwezig tijdens de Pinksterraces op het Circuit Zandvoort, met hun auto genaamd de IM/e. Het team wil daar een aanval doen op het ronderecord voor elektrische raceauto’s. Het huidige record staat op 2:04.52 minuten.

Het team heeft de auto zelf ontworpen en gebouwd en wil het potentieel van elektrische formule raceauto’s aantonen. Innovatie en technologisch vernuft komen allemaal bijeen in de auto, genaamd IM/e. De auto heeft een vermogen van 550 pk en weegt slechts 658 kilogram.

Arthur van der Werf, één van de studenten: “Met deze auto wil het team ervaring opdoen en het dient als een testplatform voor innovatieve technieken die we samen met onze partners hebben ontwikkeld. In de wielophanging zijn bijvoorbeeld titanium 3D-geprinte onderdelen opgenomen en de auto beschikt over een compleet nieuw ontwikkeld software-platform.” Het uiteindelijke doel is van het studententeam is om een nieuwe auto te bouwen die meedoet aan de meest prestigieuze race ter wereld, de 24-uursrace van Le Mans in Frankrijk.

 

 

Recordpoging
De recordpoging van het team vindt dit weekend, op zondag 4 juni om 12:30 uur plaats op het Circuit Zandvoort.

Over InMotion
InMotion is een team van ongeveer 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het ultieme doel van het team is om in 2020 deel te nemen aan de 24-uursrace van Le Mans, in de Garage 56 klasse. Deze klasse biedt ieder jaar plaats aan één team om met een auto mee te doen zonder regelgeving, met uitzondering van veiligheidsregels. Deze ontwerpvrijheid biedt de studenten de kans om technologie van het hoogste niveau toe te passen en innovatie in de motorsport te brengen.