Met twee sterke races voor MP Motorsport heeft Jordan King afgelopen weekend in Bahrein een vierde en een vijfde plaats behaald in het herdoopte FIA Formule 2-kampioenschap. Hij eindigde het weekend op een gedeelde vierde plaats in de tussenstand.

In de hoofdrace van zaterdag stoomde King op van de 11e plaats op de grid naar de vierde plaats. In de sprintrace van zondag reed King even derde om uiteindelijk als vijfde te eindigen, als besluit van een constante prestatiereeks.

Zijn rookie-teamgenoot Sérgio Sette Câmara was de snelste van de twee MP-coureurs in de kwalificatiesessie op het circuit van Sakhir, maar moest genoegen nemen met een 13e plaats in de eerste race en een 18e in de race van zondag. Het laatste was het gevolg van een lekke band en daardoor een vroege ongeplande pitstop.

“MP Motorsport is in Bahrein het seizoen sterk begonnen”, aldus Tony Shaw van MP Motorsport. “Jordan deed ‘t geweldig in beide races. In beide races naar huis gaan met punten is precies wat je in dit kampioenschap moet doen.”

“Sergio deed het uitstekend, zeker in de hoofdrace, en de ervaring die hij dit weekend heeft opgedaan, zal hem goed van pas komen in de rest van het seizoen. Hij is de jongste coureur in de FIA F2, maar heeft al laten zien dat hij kan meekomen met de meest ervaren tegenstanders.”

King maakte in de hoofdrace een sensationele start vanaf de eerste rij om al meteen de top-acht binnen te dringen, waarna hij halverwege de openingsronde de zevende plaats greep na een duel met Luca Ghiotto. Voorafgaand aan zijn bandenwissel in de 16e ronde klom de Brit op naar de vijfde plaats. Hij lag zevende toen iedereen zijn pitstop had gemaakt.

Vastbesloten om meer punten te scoren reed King met zes ronden te gaan de top-vijf binnen, om in de slotronde met een prachtige inhaalactie de vierde plaats te veroveren. Het was een sterk begin van zijn seizoen.

Sette Câmara viel bij de start terug naar de 13e plaats, maar sloot de openingsronde toch af in contact met de top-tien. In de pitstopfase bleef hij een ronde langer buiten dan King, om als 14e terug op de baan te komen. De F2-rookie finishte uiteindelijk als 12e, maar werd teruggezet naar de 13e plaats door een tijdstraf van vijf seconden die hij opdeed na een pittig duel met een van zijn opponenten.

King begon de sprintrace van zondag vanaf de vierde plaats omdat de auto op pole position vanuit de pitstraat moest starten. Na opnieuw een sterke start lag King derde in de eerste bocht, maar in de tweede bocht werd hij naar buiten geduwd, waardoor hij weer een plek verloor.

Na een korte safetycarperiode van de tweede tot de vierde ronde viel King verder terug naar de zesde plaats, maar de Engelsman vocht terug en heroverde de vierde plaats. Na een mooi duel met Antonio Fuoco legde hij even beslag op de derde plaats, maar aan het slot moest hij toch weer twee plaatsen prijsgeven.

Na een sterke start van Sette Câmara, waarmee hij de top-tien in klom, was het snel afgelopen voor de Braziliaan toen hij een lekke band opliep na contact in het zwaarbevochten middenveld. Hij maakte zijn pitstop aan het eind van de eerste ronde, vlak voordat de safety car naar buiten kwam. Daardoor moest hij nog een tweede keer stoppen. Zo eindigde hij de race op een weinig representatieve 18e plaats.

Het volgende FIA F2-weekend vindt in het weekend van 13-14 mei plaats op het Circuit de Catalunya bij Barcelona.