Toyota GAZOO Racing heeft de laatste dag van de Rally van Duitsland succesvol afgesloten. De 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC won 2 etappes. Tijdens de gehele rally (17-20 augustus 2017) schreef de Yaris WRC in totaal 5 etappes (stages) op zijn naam. Toyota GAZOO Racing staat momenteel 3de in het algemeen klassement van het World Rally Championship (WRC).

 

 

 De Rally van Duitsland was de 10de ronde uit het rallykampioenschap. Toyota coureur Juho Hänninen finishte met zijn Yaris WRC als 4de overall door op de finaledag van de rally de zogeheten Losheim am See-stage te winnen. De volgende etappe – die van St. Wendeler Land – werd gewonnen door Esapekka Lappi, de Toyota coureur die eerder in het kampioenschap de Rally van Finland wist te winnen. De 3de Toyota coureur – Jari-Matti Latvala – sloot deze etappe af met het zilver.

Sterke posities
Ook de laatste etappe van de rally – de Power Stage – sloot Toyota GAZOO Racing sterk af. Lappi finishte als 2de, op slechts 0,2 seconde afstand van de nummer 1. Latvala eindigde als 3de. Beide sterke posities leverden de coureurs bonuspunten op en zijn een bewijs van de grote stappen die Toyota GAZOO Racing heeft gemaakt wat betreft het rallyrijden op asfalt.

 

 

Uitermate tevreden
WRC-veteraan en teamleider Tommi Mäkinen: “Ik ben uitermate tevreden over onze prestaties. We zijn ervan overtuigd dat onze prestaties op asfalt op een goed niveau liggen. Het ziet er rooskleurig uit voor de toekomst. De volgende rally is die van Spanje waar we hopen onze prestaties nog verder te verbeteren.”

De Rally van Spanje wordt verreden van 5 tot en met 8 oktober 2017.