Alle ingrediënten waren aanwezig om te genieten van optimale autosport op het circuit Spa-Francorchamps bij de Spa Euro Race. Met liefst 75 auto’s aan de start was het de ACNN die op het zon overgoten circuit in de Ardennen de pure autosport liefhebber liet genieten. In twee dubbel starts ging het veld van start. In de eerste groep startte de Porsche van de ADPCR gevolgd in de tweede start door de Zilhouette, Continent en DTC cup.


Pitstop Noah Hermans

Het was de ex-PTC cup coureur Noah Hermans, die zijn debuut maakte in de Continent cup. Op dit voor hem nieuwe circuit reed hij de snelste ronde in de Continent rookie cup en won de eerste race. In de tweede race finishte hij als tweede en met deze resultaten kon hij terug kijken op een sterk debuut.

In de Continent cup maakte de leider in het kampioenschap Sjoerd Stiksma geen fouten en verstevigde zijn kop positie. De strijd tussen de eerste vier in deze cup blijft heel spannend. De nummers twee het duo Patrick Kroeze/ Matthieu Kruger  waren in de eerste race betrokken bij een race incident waarbij ze veel plekken verloren, de tweede race maakte veel goed de overwinning smaakte goed. De winnaars van de eerste race Auke Wiegers/ Daniel Meendering verspeelde veel punten door het uitvallen met technische in de tweede race en zakte naar de derde plaats in de tussenstand.

Concentratie Robert Ackermann

De jonge Robert Ackemann maakt de topvier van het klassement compleet. Zijn constante presteren zorgt ervoor dat hij nog volop meedoet in de kampioenstrijd.

De Zilhouette leverde de spanning op waar de insiders op hadden gehoopt. Tussen de kwalificatie klokte de eerste zes Zilhouettes binnen 1 seconde. De twee leiders in het kampioenschap Jan Berry Drenth en Bernard Blaak legde elkaar ook op dit legendarische circuit het vuur aan de schenen.

Pitstop Jan Berry Drenth


Het was Jan Berry Drenth die zegevierde in de eerste race en Bernard Blaak wist de tweede race op zijn naam te schrijven. Het verschil in het tussenklassement is nu twee punten in het voordeel van Bernard Blaak. Dit betekent dat Jan Berry Drenth  in de volgende race op racepark Meppen flink aan de bak zal moeten. Het is Bernard die het ronde record in meppen op zijn naam heeft staan.

Piststop Bernard Blaak

Voor alle uitslagen, tussenstanden en verdere informatie zie www.acnn.nl. De volgende clubrace word verreden op Zondag 14 Juli op racepark Meppen.