Direct nadat hij de zege behaalde in de Omloop van Vlaanderen bevestigde de Franse rallytopper Stéphane Lefebvre zijn komst naar de Eurol Hellendoorn Rally. Met het team van DG Sport Compétition, dat ook de Citroëns C3 Rally2 van Jos Verstappen, Roger Hodenius en Richard Pex runt, komt er voor de reguliere Nederlandse rallytop nog een geduchte tegenstander aan de start.

 De 30-jarige Fransman heeft ervaring op het hoogste niveau van het WRC met het fabrieksteam van Citroën, maar Stéphane Lefebvre WRC2 treedt in 2022 aan met de C3 Rally2 van de Franse fabrikant. Lefebvre eindigde als derde in de Renault Twingo R2 Trophy in Frankrijk tijdens zijn debuutseizoen in 2010. Vier jaar in de Volant Peugeot-serie volgden en hij werd tweede in 2012 en 2013. In 2014 veroverde Lefebvre de rallysport stormenderhand. Hij won het Junior WRC in een Citroën DS3 R3T na winst in Portugal, Polen en Duitsland en won ook de WRC3-titel. Hij pakte de Europese juniorenkroon in een Peugeot 208 en eindigde als tweede in het tweewielaangedreven klassement.

In 2015 promoveerde hij naar WRC2 en opende zijn campagne met een overwinning in de Rallye Monte-Carlo, en zijn ontwikkeling ging verder met vijf rally’s achter het stuur van een DS3 World Rally Car. Vanaf 2016 stond hij te popelen om zich tegenover Citroën te bewijzen in een World Rally Car. Zijn seizoen werd onderbroken door een zware crash in Duitsland, waarbij rijder en navigator in het ziekenhuis belandden, maar ze herstelden goed en werden opgenomen in de line-up van Citroën voor 2017. Ze scoorden twee top zes finishes in een C3 WRC en waren een natuurlijke keuze om de ontwikkeling van de R5-versie in WRC2 in 2018 te leiden. De Fransman deed een stap terug om in 2020 en 2021 voornamelijk nationale rally’s te rijden, maar keerde dit jaar terug naar het WRC2 met een Citroën C3 Rally2. Ook neemt hij deel aan het Belgische kampioenschap, waar hij ruim aan de leiding gaat.

Overigens startte ook Erik Wevers aan de Omloop van Vlaanderen om wedstrijdritme op te doen voor zijn thuisrally over twee weken. Wevers eindigde met de VW Polo R5 op de zevende plaats in België.

De organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally, die op 16/17 september plaats vindt, prijst zich gelukkig met de komst van deze wereldtopper die het toch al sterke deelnemersveld meer (internationale) glans geeft. Op de geheel vernieuwde website van de rally is uiteraard het laatste nieuws over de deelnemers en de klassementsproeven te vinden: www.eurolhellendoornrally.com

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl