De spanning bij de finale races van de ACNN op het TT circuit van Assen afgelopen zondag was niet alleen groot bij de belangstellende en toeschouwers maar zeker ook bij een aantal coureurs die kans hadden op de titel. Deze coureurs presteerde duidelijk beneden hun kunnen.

 

Sjoerd Stiksma aan de kop van Ooperon veld

Zo was het in de Ooperon cup Robert Ackermann, die beide races op zijn naam wist te schrijven direct gevolgd met twee tweede plaatsen van de nummer twee in het klassement Sjoerd Stiksma. Het was ook Sjoerd Stiksma die pole trainde en in beide races de snelste ronde liet klokken, die hem 3 extra punten opleverde. De leider in het tussen klassement en regerend kampioen Dimitri van der Spek finishte de eerste race op de derde plaats en de tweede race op een vijfde plaats.

 

Kampioen Ooperon cup 2018 Sjoerd Stiksma.

De titel gaat naar Sjoerd Stiksma die na een mooie lange strijd dit seizoen de regerend kampioen Dimitri van der Spek in deze finale races voorbij ging. Het was jammer dat Robert Ackermann aan het begin van het seizoen een aantal keren met pech aan de kant heeft gestaan, anders had hij zeker voor de titel mee kunnenstrijden. Deze finale races draaide op een grote teleurstelling uit voor het team op derde plaats in de tussen stand. Auke Wiegers/Daniel Meendering moesten direct na de training de handdoek in de ring gooien vanwege onherstelbare technische problemen. Zij verloren daardoor hun derde plaats in het eind klassement aan Robert Ackermann.

 

Kampioen Ooperon Rookie cup 2018 Richard en Markus ter Velde

De titel in de Ooperon Rookie cup ging naar Vader en Zoon Richard en Markus Tervelde.

In de PTC cup waren alle ogen gericht op “girlpower” Rianne Bergman die een kleine voorsprong moest verdedigen tegen de naaste concurrent Rody Kuiper.

 

Rody Kuiper voor Ruben Lohuis

Het was Rody Kuiper die deed wat hij kon doen. Hij trainde pole positie en schreef beide races op zijn naam. Het was echter niet voldoende om Rianne Bergman van de titel af te houden.

 

Kampioen PTC cup 2018 Rianne Bergman

Zij finishte de beide races als derde en wint het kampioenschap met vier punten voorsprong op Rody Kuiper. De regerend kampioen Ruben Lohuis finishte twee keer als tweede en eindigde als derde in het kampioenschap.

 

Pregrid Zilhouette

In de Zilhouette cup was er een sterk optreden van Jan Berry Drenth en Carlo Broere die na beide races het podium mochten beklemmen.

 

Podium Zilhouette cup Carlo Broere, Bernard Blaak en Jan Berry Drenth

Het was de titel verdediger Bernard Blaak die in de eerste race door een touche en daarna een persoonlijk fout in de grintbak belandde en de strijd moest staken. Hij maakte deze teleurstellende eerste race goed door in de tweede race te zegevieren.

 

Kampioen Zilhouette cup 2018 Max Weering

Hij verliest echt wel zijn titel aan het jonge Talent Max Weering die in de eerste race finishte als vijfde en in de tweede race als zesde, plekken waar max in goeden doen zeker niet thuis hoort.

 

Peugeot206GTI cup

 

De titel in de Peugeot 206 GTI cup ging naar de ex Ooperon coureur en oud teamgenoot van Sjoerd Stiksma  Gerald Lekkerkerker die samen met teamgenoot Derc Oldenijens er alles aandoet om ook deze klasse in het Noorden van Nederland tot een succes te maken.

 

Kampioen PEUGEOT206GTI cup 2018 Gerald Lekkerkerker en Derc Oldenijens

 

Piet-Hein Eldering op dreef in AVENGER cup

Het was Piet Hein Eldering die na lange afwezigheid de beide races in de AVENGER cup te winnen.

 

Kampioen AVENGER cup 2018 Andre Rombout.

De titel in de AVENGER cup ging naar Andre Rombout, die door een diskwalificatie in de tweede race van Henk Maas passeerde in het klassement.

Voor alle uitslagen en standen kunt U terecht op www.acnn.nl. Het seizoen van de ACNN wordt op 28 oktober afgesloten met “DE 5 UUR VAN ASSEN” op het TT circuit. Inschrijven is nog mogelijk.