De spanning zal te snijden zijn bij de finale races van de ACNN op zondag 14 oktober op het TT circuit van Assen. In bijna alle cups is de strijd nog niet gestreden. Het concept van de ACNN met de erestraffen zorgt er ook dit jaar weer voor de het kampioenschap in de laatste races beslecht wordt. Met nog 43 punten te verdelen is er nog van alles mogelijk.

 

Bernard Blaak nipt voor Max Weering

 

In de Zilhouette cup zal blijken of de jeugd het kan winnen van de gevestigde orde. Het is het jonge talent Max Weering (216 pnt) die een voorsprong verdedigd op de regerend kampioen en routinier Bernard Blaak (210 pnt). Beide coureurs hebben een erestraf van 35 seconden. Dit betekent voor beiden geen voordeel dus in een rechtstreeks gevecht kunnen beide kemphanen het uit vechten.

 

Dimitri van der Spek voor Auke Wiegers/Daniel Meendering

 

De Ooperon cup als vanouds de cup waar om elke centimeter op het scherpst van de snede gevochten wordt heeft de regerend kampioen Dimitri van der Spek (213pnt) een kleine voorsprong op Sjoerd Stiksma   (202 pnt). De erestraffen kunnen in deze cup een belangrijke rol spelen. Dimitri moet bij zijn pitsstop 15 seconden langer stil staan dan zijn naaste concurrent. Het team Auke Wiegers en Daniel Meendering (186 pnt) staan op een derde plaats maar zijn zeker nog niet kansloos met een erestraf van slechts 15 seconde kan het team het kampioenschap naar zich toe trekken.

 

De PTC/CITYBUG cup in Actie

 

In de PTC/CITYBUG cup is het de vraag of de leider in het kampioenschap “GIRLPOWER” Rianne Bergman (218 pnt) haar zenuwen in bedwang kan houden. Zij heeft een voorsprong van 13 punten op haar naaste concurrenten. Het is regerend kampioen Ruben Lohuis (205 pnt) die een wisselvallig begin van het seizoen beleefde maar inmiddels weer vooraan mee strijd en de jonge sympathieke Rody Kuiper (205 pnt) die haar het kampioenschap zeker niet cadeau zullen geven. Opvallend is in deze cup de eenmalige rentree van de veteraan Willem van Dalen , die naast zijn kleinzoon en pupil Roy Haak mee zal strijden voor een podium plaats.

 

Henk Maas

 

De AVENGER cup lijkt een prooi te worden voor de altijd gedreven Henk Maas (194 pnt). Maar ook in deze cup is de strijd nog niet getreden. Zijn naaste belager Andre Rombout (179 pnt) heeft nog altijd kans om de strijd in zijn voordeel te beslechten.

 

 

Na deze ongetwijfeld spannende finale races is het seizoen van de ACNN nog niet helemaal voorbij. Op 28 oktober organiseert de ACNN de zo langzamerhand traditionele 5 uur van Assen op het TT circuit van Assen. Een spektakel voor de ware endurance liefhebber.

Voor alle informatie en bijzonderheden kunt U terecht op www.acnn.nl.

Foto’s gemaakt door Raymond Zonneveld en Bert van Dalen

 

Hankook tires, FIA Formula 3 European Championship, round 5, race 2, Red Bull Ring Spielberg (A) – 31. May – 2. June 2012 *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI / Thomas Suer +++