Op zaterdag 5 maart zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden. De vier uur durende wedstrijd vormt de afsluitende race van het Winter Endurance Kampioenschap 2015-2016. De strijd om de titel ligt nog geheel open en het aantal titelkandidaten is groot.

 


Foto: EDFO – Edwin Nieuwenhuis

Minimaal puntenverschil

Met nog de nodige kampioenschapspunten op het spel, belooft de Final 4 een spannende race te worden. RacePlanet-coureur Sebastiaan Bleekemolen (Renault Clio) voert op dit moment het klassement aan met een voorsprong van twee punten op Michael Bleekemolen en Rene Steenmetz (Renault Clio, Team Bleekemolen). Daarachter zit het klassement nog dichter op elkaar, met Tischner Motorsport op een keurige derde positie, met slechts één punt achterstand op Steenmetz en Bleekemolen senior. Ook Mika Morien en Niels Langeveld (Renault Clio) hebben vanaf de vierde positie een goede kans op het behalen van de titel, evenals Leon Rijnbeek en Sam Taheri (Wolf GB08, Bas Koeten Racing)


Foto: EDFO – Edwin Nieuwenhuis

Boeiend deelnemersveld

De voorlopige inschrijflijst voor de Final 4 telt al bijna 25 teams. In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. De snelste raceauto’s strijden in Divisie I. Auto’s als de Porsche 997 GT3 Cup, Wolf GB08 Sportscar, Saker Sportscar en Lotus Evora GT4 maken hier hun opwachting.


Foto: EDFO – Edwin Nieuwenhuis

In Divisie II strijden de rappe BMW Z4 GTR, BMW E46 GTR en Porsche Cayman. Spannend wordt het ook in Divisie III met auto’s als de Renault Clio Sport, Mazda MX5 en Opel Astra OPC. Divisie IV is het domein van breedtesport racers als de BMW E30 Cup en Porsche 944 Cup auto’s. Zij nemen het in de klasse op tegen diesel-aangedreven racewagens als de BMW 123d en Alfa Romeo 147 JTD.


Foto: EDFO – Edwin Nieuwenhuis

Gratis toegang

Voor de Final 4 is de toegang geheel gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op Parking A van het circuitterrein parkeren. Het programma begint om 10.15 uur met de kwalificatie. De Final 4 start om 12.00 uur.

Bron: Circuit Park Zandvoort