Jaap van Lagen is goed begonnen in de Porsche Supercup. In het voorprogramma van de Formule 1 racete de coureur uit Ede voor het eerst in de Porsche van zijn nieuwe team Martinet by Almeras. Op het circuit van Barcelona boog Jaap een zesde startplek om in een vijfde plaats. “Top 5 was mijn doel, dus die missie is geslaagd.”

 

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya begon voor Jaap van Lagen een nieuw hoofdstuk. Na het eerste van 10 raceweekeinden stelt de Edenaar tevreden vast, dat zijn keuze voor het Franse Martinet by Almeras de juiste is geweest. “De manier waarop zij de Porsches afstellen ligt mij heel goed. Vandaag tijdens de race bleef de auto van start tot finish goed sturen.”
De uitdaging op het circuit van Barcelona bleek tijdens de kwalificatie het omgaan met de effecten van het F1-rubber op de baan. “De Formule 1 rijdt voor ons en dat doet iets met de grip op de baan.” In de kwalificatiesessies kwam Jaap tot de zesde tijd, waarmee hijzelf niet helemaal tevreden was. “Als ik mijn sectortijden bekijk, dan had ik zeker een halve seconde harder gekund.”

Jaap van Lagen begon de race over 14 ronden in zijn 485 pk Porsche 911 GT3 Cup sterk, door al in bocht twee naar de vijfde plaats op te stomen. Een paar bochten later kwam een concurrent toch weer langszij. Na het verdwijnen van de safety car bleef de Edenaar bij de herstart loeren op een nieuwe kans. “Een paar ronden voor het einde raakten Tio Ellinas en Mikkel Pedersen elkaar. Mikel ging wijd en ik glipte erlangs.”
Met de vijfde plaats voldeed Jaap aan zijn eigen doelstelling. “Om voorin mee te doen is het zaak om iedere race een top 5 resultaat te scoren. De eerste 12 kampioenschapspunten zijn in ieder geval weer binnen”, meldt de routinier tevreden. “Het is de kunst om iets beter te kwalificeren, dan komt ook het podium in het zicht.”

Het verloop van het weekeinde stemt Jaap tot tevredenheid. “Het is fijn werken met mijn engineer en de andere mensen van Martinet by Almeras. Ik heb alvast zin in de volgende race op Monaco. Vorig jaar eindigde ik daar als vierde en het doel is om dat te overtreffen.”