Het V8 Racing team heeft tijdens het eerste weekend van het GT4 European Series seizoen op het circuit van Zolder goed gescoord. In de twee wedstrijden, ieders met een lengte van een uur finishten Duncan Huisman en Luc Braams tweemaal in de punten in de Pro-Am klasse.

 

 

De eerste wedstrijd op het Belgische circuit van Zolder begon lastig voor het V8 Racing team waarbij Jelle Beelen in het middenveld het slachtoffer werd van het zogenoemde accordeoneffect. “Ik had een aardige start maar in een veld van ruim veertig auto’s weet je dat het mis kan gaan. Ineens stond het praktisch stil voor mijn neus en kon ik nergens en dook ik achterin bij een van de concurrenten”, aldus Beelen die met teamgenoot Wolf Nathan op een kansrijke positie zat. Een paar plaatsen voor Beelen was Duncan Huisman goed gestart en positioneerde zich al vroeg in de punten in de Pro-Am klasse. De altijd snelle regerend kampioen bracht uiteindelijk na een half uur racen de Camaro GT4.R binnen in de top zes en een uitstekende stint van teamgenoot Luc Braams zorgde ervoor dat het duo op de zesde plaats in de klasse finishte,
goed voor de achttiende plaats overall in het ijzersterke kampioenschap.

De tweede race verliep voor het kampioens-duo opnieuw sterk maar ditmaal was het Braams die de rol van startende rijder op zich nam. In een furieuze openingsfase hield Braams knap stand en lanceerde daarmee na de rijderswissel Huisman op weg naar opnieuw een uitstekend resultaat. Huisman pakte nog een aantal plaatsen en bracht daarmee de blauwe Camaro als vijfde in de Pro-Am klasse binnen. “We kunnen wel spreken van een goed begin voor de nieuwe Camaro ondanks dat we wat snelheid missen door een ongunstige balance of performance. Dat we nu, in het eerste weekend twee keer solide in de punten finishen belooft veel voor de rest van het seizoen”, aldus Duncan Huisman. Jelle Beelen en Wolf Nathan haalden helaas de finish niet. Na een sterke start van Nathan kreeg het duo te kampen met stuurbekrachtigingsproblemen en moesten voortijdig het strijdtoneel verlaten.

De volgende wedstrijden in de GT4 European Series worden op 5 en 6 mei verreden op het Britse circuit van Brands Hatch. Beide wedstrijden zijn dan online te volgen op de website van de GT4 Euroseries.