Met 42 deelnemende teams bij de afgelopen 12 uurs, zijn de verwachtingen voor de laatste Endurance van dit jaar, de 12 uur van Zandvoort op 18 september torenhoog! Zouden we op Zandvoort voor het eerst met een full-house aan de start verschijnen? Eind van het jaar liggen de inschrijvingen altijd hoger omdat de rijders die ook uitkomen in de sprintseries, nu meer risico en slijtage voor lief nemen. Want het einde van het seizoen nadert, dus we hebben een volle winter om onze wagens weer voor elkaar te krijgen! De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat er, mede door de rondetijdbegrensing (geen auto mag sneller dan 2.01 op Zandvoort rijden), nog steeds geen uitgesproken favoriet is. Het kan een Seat Ibiza zijn, een Volkswagen Golf, of zoals laatst, een snelle BMW 1-serie. Dames en heren, de strijd ligt volledig open!

Start foto

Zuinig rijden en strakke pitstops zullen dus wederom de sleutel tot succes zijn. Blijf uit de problemen, maar rijdt wel constante tijden, en wie weet gaat jouw team de winter in als een Endurance specialist. Maak jezelf onsterfelijk, beleef het avontuur van je racecarrière en doe mee. Want een ding is vooraf in ieder geval zeker, goedkoper dan bij de DNRT (veruit de grootste raceorganisatie van Nederland) ga je het nergens vinden.

Nog een keer de speerpunten op een rij:
– Datum en locatie: 18 september op het circuit van Zandvoort,
– startopstelling: Op loting,
– tijdschema: Knallen van 08.00 uur tot 20.00 uur zonder onderbrekingen,
– code 60 ipv Safetycar, ja natuurlijk J,
– inschrijfkosten, voor elke klasse en iedereen €750,-  (per auto)
– klassenindeling op rondetijd, niet sneller dan 2.01 op Zandvoort!!!
– aparte Koppelklasse (racen in estafettevorm)
– voor meer informatie en reglementen, zie www.dnrt.nl

Pitstop

De goedkope intermediates van Interstate zijn verplicht en te bestellen bij Dennis Zwemmer:d.zwemmer@interstate.nl / 06-25369051

Voor remblokken geldt hetzelfde, te verkrijgen via http://www.hawkbrakes.nl/nl

Maar laten we vooral nog eventjes terug kijken naar de afgelopen 12 uur van 10 juli. Wat was dat gaaf! Hieronder een aantal video’s, gemaakt door de Bakker’s van TNA Fotografie.

Interview met team baas FerryMonster: https://www.youtube.com/watch?v=75jr2QgPGUk

Interview met rijder David Hannewijk: https://www.youtube.com/watch?v=nJibG7ZHafs

Slowmotion beelden op de baan: https://www.youtube.com/watch?v=mazGFx5PwMI

Inschrijven kan door een email met je persoonlijke-  en team gegevens te sturen naar Ria Waterreus; am.waterreus@hetnet.nl

Seat E30 Opel