Het vijfde evenement van de 2021 Driving Fun Westfield Cup, verreden op het Franse circuit van l’Anneau du Rhin, is gewonnen door Sander Dullaart (Vrije Rijder). Jonas Wintermans (MDM) werd tweede met Lex Peters (MDM) op de derde podiumpositie in een evenement dat mogelijk gemaakt werd door Fortezza, strategisch IT-Partner en Bridge Polymers, grootse handel in polyolefins, als podiumsponsor met bekers beschikbaar gesteld door ANAC Carwash.

 

 

Eenentwintig Westfields gingen van start in de vrije training om het circuit te leren kennen. Jonas Wintermans klokte de snelste tijd, voor Sander Dullaart en Max van der Snel.

De rijders begonnen zich beter en beter te voelen op de baan, getuige de pole position voor Jonas Wintermans in een tijd die 1.4 seconden sneller was dan in de vrije training. Max van der Snel meldde zich wederom vooraan met een P2, voor Ronald Lenters.

Jonas Wintermans werd verrast door de korte tijd tussen het ‘5 seconden’ bord en het doven van de lichten en had een slechte start. Lenters pakte de kop, voor Dullaart. Wintermans werkte zich terug naar de leiding, maar had Dullaart constant dichtbij. Pas na een misverstand bij Dullaart over een safetycarbord kon Wintermans een gat slaan en de race winnen. Dullaart werd tweede voor Lenters.

 

 

De zondag bracht races 2, 3 en 4. In de tweede race startte Wintermans ditmaal goed en bleef hij Dullaart en Lenters voor. Lenters wist Dullaart te passeren, maar kon niet aanvallen bij Wintermans. Na een Safetycarsituatie  slaagde Dullaart erin Lenters te verschalken. In hun duel verremden zij zich beiden bij de Virage Yvan Muller en schoten rechtdoor. Dullaart kwam voor Van der Snel de baan op, Lenters achter hem. Een straf voor Dullaart, wegens gevaarlijk terugkeren op de baan, wierp Dullaart terug tot plek 7. Nadat een sportieve Van der Snel verklaarde dat deze straf onterecht was, werd deze ongedaan gemaakt. Wintermans won, voor Dullaart en Van der Snel.

In aanloop naar de derde race begon het te regenen, van een aarzelend gespetter naar volle buien. Eén wiel op een curb in Double Droit de la Jument was voor Wintermans voldoende voor een spin en classificatie ‘laatste’. Indrukwekkend reed hij in het restant van de ronde terug naar plek acht. De baan werd natter en gladder; meerdere rijders verremden zich in de Virage Yvan Muller. Ogenschijnlijk ongehinderd door de regen, streden Dullaart, van der Snel, Lenters en Wintermans om de overwinning die door Dullaart gepakt werd.

 

 

Er was sprake van het afgelasten van race vier, vanwege het gebrek aan zicht en door aquaplaning, maar na een kleine verbetering in de regenval besloot men toch te starten. Lenters pakte de kop en zag kortstondig Wintermans achter zich. Dullaart verschalkte Wintermans voor P2. De regen wierp meerdere rijders van de baan, wat tot een safetycarsituatie leidde. Lenters hield het veld op, Dullaart moest remmen, Wintermans ook maar Willem Vriend kwam asfalt tekort, raakte Wintermans die doorschoof tegen Dullaart. Lenters won de race, voor Dullaart en Mark van der Snel.

Met een verschil van één punt wint Dullaart het evenement. Wintermans wordt tweede, voor Lenters. In het kampioenschap heeft Wintermans de leiding overgenomen van Vriend. Lenters is ook hier derde. Het volgende evenement is op 10 oktober op CM.Com Circuit Zandvoort.

Auteur : Ivan Kok. Foto’s: Margo van Toor & Jacques Letihon.