De nog erg jonge autocoureur Roy Haak uit Westerbork wil het voorbeeld van opa Willem van Dalen echt proberen na te streven.

Opa en teambaas Willem van Dalen die zijn sporen verdiende met een Alpine Renault A110 in de jaren 70/80 en in de Europese top meereed in Rallycross en Ovalracing, maar doordat o.a de homologatie van het FIA reglement afliep van dit type auto en toen moest stoppen, heeft zijn kleinzoon Roy Haak dit opnieuw uitgebrachte merk auto Alpine A110 weer in het vizier.

 

 

In 1994 werd besloten dat de Alpine-productie totaal gestopt werd, terwijl de productie van de Alpine Renault AI110 al veel eerder was stopgezet. In februari 2009 heeft Renault bevestigd dat er plannen zijn om het merk Alpine te doen herleven, maar deze plannen zijn bevroren als gevolg van de wereldwijde financiële crisis. In mei 2012, werden beelden gelekt van een nieuwe Alpine op basis van de Renault Apline A110-50. In november 2012 werd er een Joint-venture opgericht tussen Renault en Caterham voor de productie van de nieuwe AlpineA110-50, deze zou vanaf 2016 gebouwd worden in de Renault-Alpine fabriek in Dieppe. Nu in 2017 de productie van de nieuwe Alpine in volle gang is besloot men er gelijk maar een nieuwe Alpine A110 race Europa cup aan vast te knopen. Ook besloot men een Alpine A110 race cup op te zetten voor 2018.

 

 

Kijk zegt Roy Haak de droom van Formule1 rijden zal voor mij wel niet weggelegd zijn, maar met een Alpine A110 Europees te gaan rijden maken we ons zeker hart voor, in 2018 zal te vroeg zijn maar ik/wij willen het toch proberen om de zaken voor deze cup te doen slagen. En als onze support zo door gaat heb ik vertrouwen in dat het lukt.

www.willemvandalenracing.com

https://media.renault.nl/mediabericht/alpine-a110-cup-pure-raceauto-europas-mooiste-circuits/

Foto’s: Naomi Savenije/Alpine A110 cup